Интервю с Д-р Милена Неделчева – 2018 година.

Защо се занимавате с естетична дерматология, освен с клинична? 
„-Защото я обичам!
Обичам резултатите!
Обичам красотата и предизвикателствата!
А и ми доставя изключително удоволствие да виждам доволните си, усмихнати и щастливи пациенти – веднага след моята работа по тяхното лице!
Аз самата съм продукт на естетичната дерматология! Всяка една процедура, която правя, е винаги първо направена на мен!
Често моите пациенти не могат да повярват, че съм навършила 50 години…. Ала истината е, че трябва да почнеш грижата за себе си доста по-рано..Както и да бъдеш постоянен.Защото имам и случаи на жени, които изведнъж откриват, че не изглеждат добре и че онези „симпатични бръчици, които толкова са си харесвали“ отдавна са се задълбочили, загрозяват ги и изобщо не изглеждат добре… Но тогава ще е късно за процедури, не става с вълшебна пръчица!!

Грижата започва с Мезотерапии, Плазмотерапия, хиалуронови буустери, Пилинг на кожата (поне два, три пъти в година – химичен, Карбонов, ако има белези и Со2-лазерен).
Обикновено около 30-те голяма част от хората (и мъже, и жени) вече имат нужда от Ботокс процедура.
Обобщено след 35,40 е време да си обърнете внимание,защото когато в един момент ще осъзнаете, че искате да се подмладите и да изглеждате добре, когато вече дори хирургията няма да може да ви помогне.

Живеем много динамично, всички имаме проблеми и се борим в живота, но това напрежение се отразява и на здравето ни, и на външността ни. Изобщо няма да засягам колко е важно да се преглеждаме редовно, защото темата е изключително дълга… Ще засегна това, че живеем във време, в което желанието да изглеждаш добре е водещо в почти всеки човек. Но това си има цена,не говоря само за финансовата цена, но и за лични жертви (диета, постоянство, воля).
Нека не забравяме, че качествените и хубави неща обикновено са скъпи- така е във всяка сфера на живота ни.

Много търсена процедура е Уголемяването на устни-силно желана и от млади момичета, и от по-възрастни дами Напоследък зачестяват случаите на усложнения в резултат на нелицензирана интервенция (хора, които нямат никакво медицинско образование, нито обучение, нито качества поставят хиалуронови Филъри на измамно ниски цени, а когато стане усложнение НЕ СИ поемат отговорността и момичетата идват плачейки при мен да ги оправям) …. Тези случаи много зачестиха, трябва да се наложи нормативен закон!
Да, винаги могат да се получат усложнения, но като професионалист аз винаги съм поемала отговорност и съм се справяла с проблема.


Нека не забравяме,че аз съм преди всичко ЛЕКАР-дерматолог, а не просто козметичка. Това ,че се занимавам с естетика и към моя лекарски кабинет има козметичен салон с прекрасно обучен и способен персонал,изобщо не омаловажава моите умения и способности като лекар ! :)
Разликата не е само в образованието(над 10 години обща медицина и специализация) и квалификацията ми(десетки международни обучения),но и в моя ОПИТ (работила съм дълги години в спешна помощ, което ми е дала основата да бъда преди всичко лекар и да мога да реагирам при усложнения).


Любима процедура ми е – ФЕЙСЛИФТИНГ С КОНЦИ – ЕФЕКТЪТ е страхотен!!!!!!
Беше голямо предизвикателство за мен да овладея поставянето им(няколко между Обучения, напр. в Дубай, в Португалия) , но вече след толкова много пациенти съм изключително уверена, сигурна и лично мога да гарантирам резултат ❤️
Направила съм вече стотици пациенти – всеки един от тях е удивен от процедурата, дори мога да кажа,че се пристрастяват и искат още и още нови процедури. Защото виждат ефекта, виждат резултата – а кой не иска да изглежда добре дори след 50 ?
Често се комбинира с ултразвуково подмладяване (HiFu) и дермални филъри . При такива комбинации, винаги правим пакетни цени :)
Имам доста пациенти – мъже, така че да уточня, че естетичните процедури са подходящи и за жени, и за МЪЖЕ 
Да не коментираме, че младите момичета трябва да си създадат козметични навици още при началото на слагане на грим – задължително е правилно и качествено почистване на грима, защото това е предразполагащ фактор за по-бързо остаравяне и загрозяване на кожата!

Споменавайки млади хора, трябва да изразя възмущението си,че масово младите са с наднормено тегло. Аз самата цял живот спазвам хранителен режим, защото грижата за лицето ми е в областта на естетичната медицина, но на тялото ми е благодарение на моята воля да се ограничавам в храненето си. Ще си призная ,че съм правила и криолиполиза, кавитиция и антицелулитна терапия Vellasmooth- процедури,които предлагам и в моя център. Наистина има ефект – това е начинът, чрез който да не позволя на локални мастни натрупвания като коремче или паласки да се образуват, както и да изглеждам чудесно по бански костюм. Много хора ще си помислят,че казвам това, само с идея за реклама. Уви,ще ги разочаровам- ефект има, доказателство за това са многобройните ни клиенти. Но ако разчитате да си правите такива процедури и да си похапвате прекомерно количество калории, какво очаквате ? Идеята е да се намали броят на мастните клетки, които са ни генетично закодирани. Но надебеляваме за сметка на натрупване на мастни капки в самите клетки.
В момента най, най-новото е системата за локална липодистрофия Aqyalix.
Съчетаването на няколко метода (от дългогодишния ни опит) сме разбрали,че дава най-добрите резултати.

И като финал, ще кажа, че всеки човек е строго индивидуален – подходът е различен! За да стигна до тук – момент, в който само с един поглед мога да преценя какъв е проблемът, съм работила много и съм се срещнала и помогнала на хиляди хора! Повярвайте ми – всеки е специален и различен. Не само Анатомично, но и физиологично. Една и съща процедура при различни хора дава различен резултат.

Затова държа на ИНДИВИДУАЛНАТА КОНСУЛТАЦИЯ. 

Все пак търсим най-добрият ефект – когато пациентите ми са доволни, тогава съм доволна и аз.
Нека да сме здрави, за другото имаме воля, постоянство и упоритост!!! „