Д-р Неделчева беше част от 3-тия интернационален конгрес Kolkhida в Тбилиси, Грузия – родното място на конците Аптос. Конгресът (International Caucasian Congress on Plastic Surgery and Dermatology Kolkhida 2019) се състоя в периода 5-7 юли и включваше множество дискусии относно вариабилността от естетични процедури, най-новите изследвания и проследяване на ефектите им във времето, демонстрации на специфични техники за поставяне на конци, представяне на новото поколение динамични филъри, особености при работа с конците АПТОС .

Този вид конгреси са създадени с основната цел – обмен на опит между професионалисти с богата практика от цял свят – защото в медицината всичко е динамично и винаги има нови познания, които да придобиеш.

 

 

„Целта на конгреса е обмяна на опит между водещи експерти, както и обсъждане на световната практика, иновативни подходи и съвременни методи за подмладяване в областта на естетичната медицина. Определено най-големият хит сред рускините и кавказците са методиките с конци – ОФОРМЯНЕ НА НОС, Лифтинг на латерален край на вежди ( нещо,което не е възможно с ботокс), лифтинг на цяло тяло чрез конци. Процедурата ще има трайност минимум 3 години, което определено оправдава по-скъпата цена на самите конци. Освен това вече на пазара застъпват все повече новото поколение филъри – така познати динамични, или новата velvet  технология. Динамиката в развитието и подобравянето на тези продукти е удивително- като специалист,който работи с филъри за повече от 20 години, проследявам  подобряването им с интерес. Но ще си призная – обичам предизвикателставата и моите пациенти го знаят, така че КОНЦИТЕ са ми любима процедура. Все пак в БЪЛГАРИЯ сме само няколко лекари,които наистина умеят да работят със сложни конци като Аптос, СилуетСофт и това е така, защото имаме изключителен опит,практика,смелост .Трябва да се надгражда непрекъснато

 

– споделя за вас Д-р Неделчева.

Лични снимки и впечатления от Грузия:

Грузия е загадъчна и романтична страна.Тук открих смесица от култури, чудновати места,привкус на комунизъм и свръхмодерно развитие, контраст между бедност и изобилие.Грузия е разположена между Европа и Азия и заема централната и източна част на Кавказ. Tериторията на днешна Грузия е била постоянно обитавана от началото на новокаменната епоха. Историците смятат, че първото царство в  Грузия е Царство Колхида , разположенo на източния бряг на Черно море(не случайно и нашият конгрес беше кръстен Колхида).

Страната влиза в числото на местата , в които са концентрирани най-много древни паметници на човешката цивилизация. На територията на Грузия, са открити останки от древни хора в Дманиси, които са живели преди 1,7-1,9 милиона години. Опитах основни ястия от традиционната им кухня- както винаги! Не можеш да опознаеш една култура, ако не опиташ ястията й. Безспорно Грузия не е като никоя друга страна, която съм посещавала. Поредна ново култура, поредни нови знания – чувствам се изключителна заредена за работа и вече започнах работа по новите техники на конците Аптос.Очаквайте снимки!

Ваша,Д-р Неделчева

 

Коментирай