„Обущарят ходи бос“ – НЕ и за мен, вашият естетичен и клиничен дерматолог – Д-р Милена Неделчева. НЕ и за моя екип.
Влюбих се в дерматологията преди повече от 30-тина години, не защото „тази специалност няма нощни смени“, а защото аз самата имах множество кожни проблеми. И четях много, и работих много, за да успея да лекувам „тези упорити кожни болести“.

След време много се постарах да инвестирам в себе си в множество обучения по естетична медицина… Защото исках тази грижа САМА за СЕБЕ си, като жена. И годините вървят… И грижата за нас става все по-трудна. Какво визирам под „трудна“ ? Визирам, че са необходими много по-чести и разнообразни грижи, включително и доста по-финансово ангажиращи, по-инвазивни … Винаги съществува факторът „Ген“. Уви, самата аз аз като човек, нямам ген на младостта, но за сметка на това ЗНАМ какво е най-доброто като АнтиЕйдж грижа. Днес ще ви споделя моята „тайна“, която всъщност изобщо не е тайна. Преди 10-на години, когато изобщо се заговори за мезоконци, аз първо ги изпробвах върху себе си . И разбрах,че този метод ще има невероятно бъдеще, което се и случи години по-късно. В годините на опит и практика разработих своя собствена схема на поставяне на конци и комбинация с колагеностимулиращи филъри. Да, тази моя схема на поставяне на конци е по-травматична методика, но погледнато във времето-  много по-трайно резултатна. Защото различните видове конци дават различни резултати при различните пациенти – и изходното състояние на пациента има изключително важно значение.

Споделям с вас моята лична скорошна трансформация – комбинация между конусни конци SIlhouette SOft и зъбчати конци Аптос за зоната под брадичката или т.нар ГУША ( много проблемна и трудна зона, дори за оперативна корекция), колагеностимулиращи филъри Елансе (горещо ги препоръчвам за пациентки над 40 години, защото са не само по-трайни, но и предизвикват образуването на колаген във времето), биоревитализация в околоочната област чрез хиалуронов буустер, моя любим БОТОКС и като завършек- фракционен Со2 лазер. Позволих си съчетаването на тези процедури, тъй като желая едновременно възстановяване. Но при голяма част от пациентите ни тези отделни процедури се правят поетапно през различен период от време, като по този начин „надграждаме“ получените резултати, а в последствие и ги поддържаме. Абсолютно всичко изисква поддръжка, особено над една възраст. Валидно и за естетичната дерматология , и за естетичната хирургия …. и май за всичко в живота ни. Не можете да спазвате диета и спорт и да очаквате, че когато спрете резултатите ще останат същите, нали така?

1. По време на процедурата

И аз мога да бъда пациент . Освен това мразя болката. Това е и причината изключително много да държа на анестезията по време на процедурите с конци. Анестезията е локална, тоест пациентът е абсолютно адекватен и в съзнание по време на процедурата, но не чувства болка.

 

 

 

 

2. Преди и ВЕДНАГА СЛЕД

„ПРЕДИ“ – типични белези на „свличане“ на лицето – изразени бръчки тип „булдог“,намален тургор на кожата….

ВЕДНАГА СЛЕД – очевиден доста голям оток, асимтерия, наличие на неравности по кожата. Вечерта след процедурата съществуваше дискомфорт, лека болка.

 

 

 

 

3.След процедура – ден 1 и ден 5 .

Синините са неизменна част от такава цялостна интервенция.
Шията и деколтето ми са с малки хематоми, което е резултат от мезотерапията с филър Елансе.
Както по-горе споменах и наблегнах, аз съм „фен“ на колагеностимулиращия филър Елансе. Това не е просто филър, а е мощен биостимулатор. Съставът му е поликапролактон ( идентичен със състава на конците, който го прави 100% съчетаем с всички видове конци, основна разлика с другия вид колагеностимулиращ филър – калциев хидроксиапатит, който не се съчетава) . Не случайно препоръчвам този филър на голяма част от моите пациенти …. За стягане на кожата на деколтето и шията препоръчвам мезотерапия с Елансе (специално разреждане на филъра, който се поставя по строго определена схема)

 

4. РЕЗУЛТАТ след два месеца

Разликата може да се види дори само на снимка. На живо- кожата е с изключително подсилен тургор и свежест ( като дерматолог няма как мой приоритет да не е състоянието на кожата). Цялото лице е скулптурирано и лифтирано. Имам поставена цяла ампула Ellanse L (с трайност 3 години) в брадичката. чрез което цялостното рамкиране на лицето е завършено. Благодарение на ботокс процедурата цялото око е отворено, което придава свеж младежки вид. И най-важното – овалът,който пада надолу под действие на гравитацията (характерно за моята възраст ) , е КОРИГИРАН. Ако се вгледате внимателно ще видите колко е коригирано това „свличане на лицето“. Моите лицеви пропорции не са подходящи за големи устни, това научих през годините. И докато за младите „устните“ са приоритет, то с напредване на възрастта приоритет става именно това свличане на лицето под действие на гравитацията. А то се коригира чрез конци, които се съчетават перфектно с филъри.

След анализа на работата върху моето лице, най-важното което идва, е задоволството от постигнатите резултати. Факт- никога няма да стана отново на 20 години, но аз и не искам. Не това е идеята на естетичната медицина. Искам да се чувствам добре в собствената си кожа. Забелязвам, че почти 90% от моите естетични пациенти са такъв тип хора. Най-важното е вие самите да се чувствате добре. Не какво мислят другите за вас.
За мен е чест да ви помогна да стигнете това усещане за себе си. Благодаря ви за гласуваното доверие ! Наистина влагам целия си професионализъм в работата си и моята най-важна цел е вие да сте доволни и да се чувствате прекрасно!

Безспорно тази ковид пандемия се отрази на всички нас. Психическото напрежение се отразява и на външността ни, а външността от своя страна допълнително влияе на психичното ни състояние. Да изглеждаш и да се чувстваш добре, в днешното време е трудно.Това е време на болести, време на пандемия, време на умора, време на некачествена храна, време на трудности…

Душата и тялото са двете страни на една и съща реалност. Променяйки едната, променяме и другата.

Има много тревожност или задържан гняв в днешната ситуация.
Но ние имаме власт да променим начина, по който се чувстваме. В психологията същестува т. нар. закон на Джеймс-Ланге: Плачем, не само защото ни е тъжно, но ни е тъжно и защото плачем. Бягаме, не само защото ни е страх, но ни е страх и защото бягаме. И се усмихваме, не само защото ни е смешно, но ни и става смешно, когато се засмеем! Така че: тялото следва душата, но и душата следва тялото!
Усмихнете се!  Направете нещо за себе си- независимо дали това ще е естетична намеса от мен и моя екип, или разходка сред природата, покупка на красив предмет, посещение на театър, разговор с дете …Направете това, което ще промени и психиката, и  физиката ви.
Бъдете здрави !
Специално за вас, моите пациенти и всички хора, които се интересуват от естетика и дерматология …
Искрено и лично с мен, Д-р Милена Неделчева.
Моля не забравяйте, че страниците ни в социалните мрежи се водят от мениджър екип, а не лично от мен. Официалното работно време е понеделник-петък от 10.00 до 17.00.