Всички говорят за тази невероятна процедура!

Бъдещето на Anti-age медицината е ТУК и СЕГА!
Фейслифтинг с конци – без скалпел.

 

Д-р М.Неделчева  беше един от първите лекари в България, които успяха да „усетят“ идващото блестящо бъдеще на „конците“ в процедурите за подмладяване още през 2013 г. И ако случайно вие сте от пациентите, които за първи път чуват за този метод, то сте попаднали на лекар с една изключително богата практика и опит в работата с абсолютно всички видове конци. Днес, толкова години по-късно, със стотици резултати зад гърба си и множество доволни пациенти, за Д-р М.Неделчева и нейната дъщеря Д-р А.Неделчева тази процедура е като „детска игра“. Разбира се, това е изключително трудна и специфична медицинска процедура и трябва да се извършва само от специализирани и специално обучени професионалисти
Антиейдж грижата на самата Д-р Милена Неделчева , можете да видите в ето тази статия: АнтиЕйдж грижата на Д-р Милена Неделчева
Безценен помощник и наследник на нейния опит и знания е Д-р Анриета Неделчева, която също работи с методиката с конци, още от началото на медицинската си кариера.

В нашия център работим с АБСОЛЮТНО всички ВИДОВЕ КОНЦИ – от обикновените мезоконци до най-сложните зъбчати и т.нар double-needle конци, включително и „висшия пилотаж на конците“. За толкова много години Д-р Милена Неделчева успя да формира своята АВТОРСКА МЕТОДИКА на поставяне на фейслифтинг конци – инвазивен подход при напреднало  увисване на кожата, свързано с възстановителен период, но даващ 100% резултат, в пъти по-голям от официалните протоколи. Този метод е резултат изцяло на опита в годините. Все пак да си първи в дадена интервенция ти дава опит, който ти позволява да си един от най-добрите в областта.
Нашето внимание и информацията ,която ще ви предоставим в  следващите редове, са изцяло насочени към фейслифтинг конците.

Можете да пристъпите към нашата богата галерия с резултати (малко по-надолу в статията) или да ни последвате в социалните мрежи FACEBOOKINSTAGRAM за да следите нашата работа от близо.

 

 

1.Какво представлява този метод?

Тhread meso lifting (Meзолифтинг с конци) е една иновативна процедура , която се извършва с резорбируеми т.е разграждащи се от тялото конци. Тези конци се внедряват и интегрират в дермалния матрикс през тънки игли/канюли.  Поставени по този начин в кожата, конците индуцират образуването на млад колаген по хода си, което води в крайна сметка до поддържане на добър контур на лицето и коригиране на бръчките,подмлядяване на кожата отвътре и стягане на контура във времето

Процедурата е алтернатива на класическия оперативен фейслифтинг, без неговите странични ефекти, дълъг възстановителен период и висока цена. Има забележителни резултати при пациенти както на възраст от 35 до 55 години с начална и напреднала птоза на тъканите на лицето и шията, така и при млади пациенти с генетича предразположеност към увисване на тъканите.

2.Какво е предимството на метода с конци ?

Те са резорбируеми, безвредни и биоадаптивни. Освен че имат МИГНОВЕН лифтинг ефект, техния ефект се засилва с времето- съставките, от които са изградени,стимулират производството на собствен колаген- по този начин всеки изминал месец вие ще виждате все по-добър ефект.
Процедурата фейслифтинг с конци ПЕРФЕКТНО се съчетава с поставяне на колагеностимулиращи и хиалуронови филъри, мезотерапия, плазмотерапия и ботокс– ключови процедури за подмладяване и поддържане на външния вид!
* важно уточнение: единственият филър, с който методът с конци НЕ може да се съчетава, са филърите със състав калциев хидроксиапатит (например Radiesse).
Поради тази причина ние работим основно с колагеностимулиращ филър Ellanse, който е еквивалент на течен конец (течен поликапролактон)

Изключете представата,че филърите лифтират . Филърите дават обем. Конците лифтират. Всеки метод има своите предимства и в повечето случаи трябва да се работят комбинирано. Единствените филъри.които дават качество на кожата са колагенстимулиращите филъри.

Пациентът НЕ се нуждае от обща анестезия, но за максимално намаляване на болката Д-р Неделчева използва локална интрадермална упойка, което прави процедурата изключително елегантна и БЕЗБОЛЕЗНЕНА.
*изключително важно е да уточните своите алергии при индивидуалната консултация

Подходящ е за всякаква възраст. Дава добри резултати и при много отпусната кожа с дълбоки бръчки. Перфектна процедура за скулптуриране  на лица, скули и челюст и при МЛАДИ пациенти с нужните индикации

Използваните конци са 100% биосъвместими с тъканите. Разликата между различните видове конци е именно в състава и структурата им, което определя ефектът им и престоят им в кожата, възстановителния период

Резултатите са видими веднага след процедурата, а в продължение на 6 – 8 седмици стават все по-видими и изразени.

⇒ Имайте предвид,че съществуват различни видове конци. Ако лицето има напреднала птоза, то за да има реален резултат с тази методика, трябва да се работи с по-плътни и по-травматични конци, което е свързано с удължен възстановителен период. ВЕДНАГА СЛЕД има АСИМЕТРИЯ, НАБРЪЧКВАНИЯ, НЕРАВНОСТИ, ДИСКОМФОРТ . Това продължава между 7 и 40 дни .Имайте го предвид и го обсъдете на място с Д-р Милена и Д-р Анриета Неделчеви. ( това важи само за определен вид конци, при по-млади лица, без напреднала птоза, няма такъв възстановителен период)

 

3.Къде могат да се прилагат ?

Методът с успех се прилага при отпускане и нарушаване на овала в средната част на лицето, при двойна брадичка, дори в областта на края на веждите и около очите. В областта на тялото с третират вътрешната част на ръцете, бедрата и корема. Подходът е винаги индивидуален, като има множество техники за въвеждане на конците посредством игли в кожата – възможна е дори работа в три равнини, като при повечето варианти не се прави предварителен разрез по кожата. При технологиите с „кукички” се постига здраво захващане на тъканите, позволяващо леко повдигане на отпуснатия контур до получаване на желания ефект, докато гладките конци само придържат тъканите и не им позволяват да провиснат. Промяната е видима почти непосредствено след процедурата, пълният и ефект е след около месец и се задържа около от 8 месеца до 36 месеца,в зависимост от вида на конците.

Какви конци са подходящи за вас е СТРОГО индивидуално и задължително трябва да направите първоначална консултация с Д-р Неделчева.

При комбинация на процедури (ботокс,филъри и други Anti-Age методи) ВИНАГИ се прави ПАКЕТНА НАМАЛЕНА цена! Винаги има отстъпки при комбинация на процедури!

.

 

 

Отново казваме,че ефектът е видим веднага след процедурата, а в продължение на няколко седмици (6-8седмици) резултатите стават все по-видими. В зависимост от трайността (видът на конците) и реакцията на тялото трайността може да достигне и до 4 год.

След процедурата ще имате ОТОЧНОСТ и СИЛНО ИЗРАЗЕНА АСИМЕТРИЯ и НАБРЪЧКВАНИЯ на кожата.,може и лек дискомфорт, което е абсолютно нормално. Този дискомфорт преминава от няколко дена до 5 или 6 седмици ( ако е работено в авторската схема на лифтинг  с конци, при възрастни пациентки). Освен това в продължение на месец пациентите ни съобщават „за усещане на конеца“, без никаква болка.

Процедурата е инвазивна и трябва да се доверите на опитни лекарски ръце, защото това е вашето здраве!
Д-р Милена Неделчева И Д-р Анриета Неделчева са преминали няколко международни обучения от най-опитните международни тренери в областта. Д-р Неделчева е един от първите дерматолози в България, който започва да прилага тази иновативна процедура на своите пациенти.

 Относно назолабиалните бръчки…

Мили пациенти – назолабиалните бръчки в повечето случаи се „ремонтират“ чрез лифтинг с конци в комбинация с Филъри (Хиалуронови или Ellanse), но какво е подходящо за вас и вашето лице е абсолютно преценка на вашия дерматолог.
Така както филърът може да е абсолютно подходящ за вашия проблем, така и може да е крайно недостатъчен.
Това е причината толкова да държим на личната индивидуална консултация.
Ако за едно лице филърът ще постигне желания резултат, то за друго резултатът изобщо няма да е този, който пациентът очаква.

4.ThreadLift на тяло
Лифтинг на тялото се осъществява по идентичен механизъм на лифтинга на лице.

Основни зони на работа са :
– Ръце
– Крака ( зона над коляно)
– Дупе
– Гърди
Тъй като зоната на работа е доста по-голяма от зоната на лицето, цената също е по-висока, поради факта,че се използва двойно и тройно повече количесто материал.
Може да се работи с гладки мезоконци, със зъбчати , дори със Silhouette Soft. По принцип конците Аптос са създадени именно за лифтиране на тяло, не толкова за лифтинг на лице. Във видеото ще ви представим лифтинг на зоната над пателата на пациентка, постигнат чрез супер комбинация от :+12 зъбчати Фейслифтиг конци +40 Мезоконeца

Лифтинг на дупе чрез комбинация от линейни и зъбчати конци:

ТРЕДЛИФТ на увиснала кожа на корем (лифтиране на кожа чрез конци):

Обратна връзка след корекция на увиснала кожа след бременност в комбинация с фракселен лазер Со2 ( CO2 Фраксел лазер за белези)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Видове конци

Съществуват различни видове конци.Общото между тях е,че наистина имат визия на конец ( нишка ). Обаче разликите между тях са огромни:

♦ структура и състав
♦ действие и ефект
♦ трайност

♦ начин на поставяне

Отново ще повторим,че индивидуалната консултация е много важна.Само личната консултация с Д-р Неделчева ( което включва анализ на кожата ви-типа кожа, дебелината, степента на стареене и гравитационната птоза) може да ви даде ориентир какво е подходящо за вас.

5.1 Двойно зъбчати конци APTOS

Toва са универсални конци за лифтинг и естетични неоперативни корекции, създадени от изобретателя на метода д-р Суламанидзе. Конците са надеждни, безопасни, с моментaлни антиейдж резултати. Този вид конци също спадат към фейслифтинг конците , но са съставени от  поликапролактон и полимлечна киселина PCL+PLA, както и имат по-различна структура ( различно поставяне на зъбите при зъбчатите конци- с видовете аптос конци, които работим зъбчетата са ДВОЙНО зъбчати).

Техният ефект също е двоен, подобно на конците Силует Софт: Лифтинг(моментален) ефект + Регенерация във времето (което допълнително усилва лифтинг ефекта).
Съществуват различни видове конци Аптос – Aptos 2 g, Aptos Light Lift Linea, Aptos visages и още.

Ако сравним конците Силует Софт и Аптос, то конците Аптос са идея по-травматични. Лифтирането на гуша се осъществява именно с конци. В галерията по-горе сме публикували изключително много резултати от този вид.

5.2 Зъбчати фейcлифтинг конци от полидиоксанон  (PDO) или от ПОЛИКАПРОЛАКТОН (PCL)

Зъбчатите мезоконци представляват нишка по която има разположени зъбчета(шипчета), които след въвеждане в кожата се отварят и фиксират в тъканите. Свободният край на конеца е над кожата и лекарят може допълнително да го натегне, с което се засилва лифтинговия им ефект. Предназначени са за корекция на птоза в средните и долни части на лицето, шията, брадата и много зони по тялото. В зависимост от разположението на зъбчетата, гъстотата и дебелината им са и степените на фиксация в тъканите и лифтинговия им ефект.

 

 

 

 

5.3 Гладки мезоконци

Гладкият конец е изключително фин конец .Той e поставен в канала на лазерно наточени еластични и атравматични игли, посредством които нишките се въвежда в кожата. Конеца е закрепен така, че след изваждането на иглата остава в кожатa, без да се вижда или напипва. Те могат да бъдат съставени и от поликапролактон, и от полидиоксанон, и от полимлечна киселина. Основната разлика е , че нямат зъбци, от което се определя и ефекта им – биостимулация и много лек лифт в последствие от разграждането им.
Мезолифтингът с конци се прилага при начална, лека и средно изразена птоза на кожата. Мезоконците играят ролята на чуждо тяло в кожата и отключват мощно възстановителни процеси изразяващи се с усилване на кръвообращението, фибробластна стимулация и производство на колаген, изграждане на нова съдова мрежа.