Иновацията – Фраксел лазер CO2
Кажете „Сбогом“ на белезите, пигментациите и бръчките!
Нашата най-нова изненада през сезон 2023/2024 за вас, нашите пациенти, е последно поколение израелски Со2 фраксел лазер – ПЪРВИ И ЕДИНСТВЕН модел в БЪЛГАРИЯ!

Този иновативен лазер премахва акне, белези от акне, петна от слънчево изгаряне, старчески петна, лунички, лоша пигментация, родилни петна, оперативни белези и белези от варицела, стрии, бръчки (лазерно подмладяване- лазерен ресърфейинг).
Възстановява кожата след наранявания, охлузвания и има подмладяващ ефект. По-новият модел, който ви предлагаме, е с още по-изчистена визия, още по-прецизен, за едни още по-добри резултатите

⇒ Какъв е ефектът му?

Първо той действа върху повърхностния слой на кожата , като има силен пилинг ефект .
Второ, в зависимост от зададените параметри, достига до по-дълбоките дермални слоеве, където стимулира фибробластите за производство на нови колагенови влакна. (Именно заради това действие,той има изключителен ефект върху възстановяването на кожните дефекти -белези- и на регенерирането на кожата -подмладяване)
♦ Отстраняване на хипер и хипотрофични белези след травми и операции.
♦ Отстраняване на стрии – хормонални, след бременност или загуба на тегло.
♦ Възстановяване на гладката кожа при белези от акне, разширени пори или други сериозни дефекти по релефа на кожата.
♦ Премахване на дълбоки и фини бръчки, включително и в периорбитална зона – фракселно лезерно подмладяване.
♦ Премахване на хиперпигментации ( като тук е нужна дерматологична консултация, тъй като в някои случаи химичният пилинг или изсветляваща мезотерапия е по-добър вариант)

⇒Какво да знаем за процедурата?

След индивидуална консултация с Д-р и Д-р Неделчеви, които след като ви прегледат и анализират вашия кожен проблем, ще преценят и ще ви обяснят какво е най-подходящо за вас, както и какво да очаквате.
Първото,което ще уточните, е кой вид пилинг е подходящ за вас – има химичен, карбонов и лазерен пилинг, всеки от тях има своите предимства и определени кожни проблеми, при които дават най-добър ефект. Става ли въпрос за БЕЛЕЗИ, безспорно фракселният пилинг е вашето решение. Второто нещо,което ще уточните, е каква ще е тежестта на пилинга, тоест с каква мощност ще работи, какъв ефект ще се търси . Има лек фракселен пилинг – при леки, плитки белези,локализирани на единични зони(тук обикновено има тридневен период за възстановяване на кожата). Има и тежък фракселен пилинг- той е доста „по-драматичен“, тъй като се използва много по-голяма мощност(периодът на възстановяване е поне 10 дена).

!!! Преди процедурата не трябва да имате тен, не трябва да сте ходили на солариум минимум месец преди процедурата !

Нормална реакция на кожата (при фракционна терапия с фраксел-лазер):
• Зачервяване и усещане за изгаряне (като слънчево) до 30-60 минути след лечението.
(зачервяването на шията е много по-продължително– може да продължи до 1 – 2 дни)
• 36-72 часа по-късно, на повърхността се оформят малки корички (люспи).
• Коричките започват да падат от 4 ден до 10 ден (леко остатъчно белене, което позволява носенето на макиаж)
!!! В никакъв случай НЕ ЧОПЛЕТЕ тези корички !!! Оставете кожата си да регенерира, за да имате максимален резултат
• Можете да ползвате грим след около 24 часа след лечението.
• Изключително важно е да хидратирате кожата си и да използвате регенериращи кремове за по-бързо възстановяване. Те ще ви бъдат изписани на рецепта по време на прегледа и процедурата.

• Избягвайте излагане на слънце или солариум поне 12 седмици след лечението. При излагане на слънце през следващите 6 месеца трябва да се използва лосион с фактор на слънчева защита ( поне SPF 20), за да се избегне повишена пигментация в третираната област.

• След падането на коричките в продължение на няколко седмици (4/6 седмици) кожата ви може да бъде розовеникава, доста стегната и гладка. Крайният резултат проличава едва след 2 до 6 месеца ! И това е НАПЪЛНО НОРМАЛНО, тъй като идеята е стимулиране на тялото само да създаде колаген, с който да запълни дефекта на кожата ( белега ),за което е нужно време.

⇒Какви са възможните странични ефекти?

Основновото УСЛОЖНЕНИЕ е появата на ХИПЕРПИГМЕНТАЦИЯ (потъмняване),и много по-рядко и на хипопигментация (просветляване).
И двете състояния са тясно свързани с типа на кожата – рискът при по-тъмна кожа е по-висок. Ползвайте винаги фотозащита. Временни или хронични инфекции могат да забавят заздравяването на раните, които на свой ред могат да увеличат риска от белези, продължително зачервяване и нарушения в пигментацията – диспигментация. Ако има нещо,което ви притеснява , задължително се свържете с Д-р Неделчева и нашия екип. Както казахме, при правилна грижа, тези странични ефекти са изключителна рядкост, но и те могат да бъдат повлияни чрез подходящи кремове, мезотерапия, плазмотерапия.

 

 

⇒Как действа?

Причината на огромния терапевтичен ефект на този вид АБЛАТИВЕН фракционен лазер се крие именно в механизма му на действие.
Енергията на лазерния лъч се конвертира от процесор, като се разбива на многочислени микроколонки. Попадайки в кожата по този начини енергията на лъча има аблативен ефект без опасност от термично увреждане. В микрозоните на въздействие в дермата стария колаген и излишния пигмент се подлагат на термично въздействие, за да бъдат унищожени. В същото време, в микроскопичните разстояния между микролъчите остават напълно жизнеспособни клетки, които се активират и започват активно делене за възстановяване на увредената микрозона. В резултат на този процес на мястото на третираните участъци се появява функционално активна млада кожа без естетични недостатъци. Поради факта, че лазерните микроколонки попадат не по-дълбоко от 1.5мм и топлинната енергия практически напълно се разсейва на повърхността на кожата, се изключва прегряване и изгаряне, епидермиса не се уврежда и кожата не се травмира. Това е причината за безопасността и минималната травматичност на процедурата .


ВИДЕА на самата процедура (последвайте ни във фейсбук, инстаграм и ТикТок за повече 100% реална информация :


⇒Колко процедури са необходими?

Резултатите зависят какво от изходното положение на кожата, така и от системната реакция на организма и от мощността на работа. Ако нашата цел е лазерно подмладяване, процедурата може да се повтаря на 2/4 години.
Ако целта е отстраняване на белези – то обикновено една процедура не е  достатъчна. Да- винаги има  ефект, но при много увредена кожа е необходимо постоянство в грижата. Колкото по-дълбок е даден белег, толкова по-трудна е регенерацията и толкова повече усилия и грижи са необходими.

 

ЛАЗЕРНИЯТ пилинг е изключително ефективен, като винаги съществува индивидуалната компонента – тоест как реагира вашето тяло. Затова при някои пациенти дори 1 Фраксел Лазер дава изключително видими резултати, а при други се изискват повече процедури.
⚠️Ако имате нереални очаквания, ако не сте мотивирани и постоянни, то и ние не искаме да си губим времето с вас! Може да звучи грубо, но лично се ангажираме с всеки пациент, нито един не си прилича с друг, възможните усложнения са много и се изисква изключителен опит за справянето с тях! Ако имате нереалистични очаквания, липса на постояннство от ваша страна, липса на изпълнителност на нашите препоръки, то и нашите усилия и труд няма как да ви помогнат
Резултати като тези са възможни, когато работим ЗАЕДНО!!!

Знаете ли,че фракселният лазер се използва  за премахване, изрязване на следните доброкачествени и преканцерозни състояния на кожата: фиброми, брадавици, кокоши трън, мазол, кондиломи, себорейни веруки, съдови звезди, хемангиоми

–>>> Могат да бъдат третирани различни зони от тялото:
Лице, шия, деколте, външната повърхност на ръцете, бедрата, местата на стрии, хиперпигментации, белези по цялото тяло.

Снимки на прогресията на коричките при среден и тежък пилинг:

 

ВАЖНО: Всеки белег е различен, тоест подходът в премахването на всеки белег е строго индивидуален. В нашия център работим с няколко вида лазерни машини, подходящи за премахване на различните видове белези. Со2 лазерът е подходящ за лечение на атрофични белези (на ниво под кожата). При хипертрофични белези (каквито са келоидите) се работи по съвсем друг начин 

 

Лечение на СТРИИ

Стриите са атрофични кожни белези с линейна форма. Появяват се най-често по през пубертета, по време на бременност, при рязка промяна в теглото, активна спортна дейност и прием на медикаменти (системни кортикостероиди и антидепресанти).
→Каква е причината за появата на стрии?-Причината за появата на стрии е дефект в еластичността, който най-често е генетично предопределен. Когато еластичните влакна са подложени на разтягане, те се разкъсват. С времето двата края на влакната се отдалечават и се оформя зона без еластични влакна – стрия.
→Какви видове стрии има?– Стриите биват пресни и стари. Веднага след появата си стриите са розово-лилави на цвят и са на нивото на околната кожа. Старите стрии са бели, хлътнали, с набръчкана пергаментова основа. През летните месеци вследствие на придобиване на тен разтяганията се забелязват повече, защото съединителната тъкан не хваща тен.
Колкото по-пресни са дадени стрии, толкова по-добре се поддават на лазерно лечение.
Лазерният фракселен пилинг е единственият неоперативен метод, който повлиява стриите.

 

Всеки пациент носи своите индивидуални характеристики, но са необходими не по-малко от 3,4 процедури в зависимост от вида и характера на стриите (респективно и белези), вида на кожата и нейните възстановителни способности. Едно посещение не е достатъчно за постигане на желания ефект. Разлика гарантирано ще има, но са пълно повлияване броят на процедурите е различен за всеки човек.

58 Коментари

 • от
  Michaelhuh
  17:37 ч., 26.09.2023 г.

  Information plays a pivotal role in keeping people aware of with regard to in circulation events and developments chance round the world. It provides us with information on numerous topics such as politics, economics, enjoyment, sports, and more. Info sources (https://pkholidays.ae/images/pgs/index.php?uncovering-the-mystery-the-disappearance-of-jim.html), including newspapers, tube, wireless, and online platforms, give birth to news in unconventional formats to provide indulge to varying audiences.

  Gossip allows individuals to stay updated and cause knowledgeable decisions. It helps us surmise from the the human race we live in, the challenges we dignity, and the advance being made. News also serves as a platform to plant awareness about notable issues and atom conversations within society.

  How on earth, it is basic to method dispatch critically and substantiate information from predictable sources. With the soar of social media and the copiousness of fake advice, it is crucial to action admonishment and fact-check in advance of accepting information as true.

  In terse ‘, info is a valuable resource that keeps us connected to the world and empowers us with knowledge. Via staying knowledgeable, we can actively involve in discussions, up well-read decisions, and forward to a well-read society.

 • от
  Fbblbp
  07:33 ч., 26.09.2023 г.

  oral azipro 250mg buy neurontin 100mg online cheap order gabapentin 100mg online cheap

 • от
  Taduao
  05:06 ч., 26.09.2023 г.

  atorvastatin over the counter purchase norvasc generic amlodipine without prescription

 • от
  Henrynok
  23:04 ч., 24.09.2023 г.

  Anna Berezina is a earnest blogger who shares her personal experiences, insights, and thoughts on heterogeneous topics through her special blog. With a unrivalled expos‚ vogue and a bent pro storytelling: http://arendaizrail.com/robin/anna-b_106.html – Anna captivates her readers and takes them on a passing thoroughly her life. From journey adventures to deprecating circumstance, Anna covers a comprehensive fluctuate of subjects that resonate with her audience. Her blog not only provides recreation and afflatus but also serves as a podium for meaningful discussions and connections. Associate with Anna on her blog as she invites you to be a portion of her have and observation the power of storytelling.

  Repress discernible Anna Berezina’s intimate blog for charming content and a glimpse into her fascinating life.

 • от
  Clarkimasy
  15:58 ч., 24.09.2023 г.

  When it relates to grasping a new competence, the venture is never completely done without a significant grasp of the principles. This holds especially true in the field of language services, like Russian-English interpretation. This distinctive talent is not merely about understanding the two languages; rather, it’s a comprehensive proficiency that requires language-related precision, cultural understanding, and circumstantial knowledge.

  Mastering Russian translation work can often be a difficult task. The Russian language, abundant in its own individual syntax and grammar laws, must be skilfully bridged with the English language, taking heed to preserve the original message and all its innate nuances. The crux of understanding this translation lies not only in word-for-word translation but also in understanding the cultural differences that influence the way we use and comprehend language.

  Effective Russian translation involves multiple stages, such as decoding the source language, understanding the meaning, and then re-encoding that meaning using the right vocabulary and structure in the target language, all the while maintaining the original message’s tone, style, and intention. It’s a tender process that demands a deep and insightful understanding of both languages.

  Adopting Experienced Methods for Russian Translation

  A crucial part of Russian translation is being aware of the different text types and niches. The demands of business translation will vastly differ from literary translation – each demands a unique set of skills and in-depth knowledge. But regardless of the text type, understanding the nuances of both Russian and English remains critical.

  Of course, technology can be a worthwhile ally in the translation process. Computer-aided tools and online dictionaries can streamline some aspects of the job. However, they should not substitute human translators. The nature of language is intrinsicly human, laden with feeling, cultural connotations, and situational context. While these nuances might be evident to a native speaker, they can easily be missed by a machine translator.

  The key to top-notch Russian-English translation involves combining both these elements. Let technology aid the process, but lead it by human interpretation and comprehension. By considering each piece’s specific nature and leveraging the right mix of human skills and technology, one can produce comprehensive, exact, and culturally aware Russian translation.

  Traversing your way through Russian translation is undoubtedly complex, but with a strong understanding of both linguistics and cultural nuances, success is just at hand. As you embark on this fascinating journey through language, remember, each word, phrase, and sentence is a passkey to unlock another dimension of understanding and communication. Embrace this key, and open up a new world of possibilities.

  Discovering the immense potential of Russian-English translation enriches your perspective, widens your skills, and zooms in on the global demand for professional Russian translation. Invest in mastering this art and prepare to impress with your proficiency, accuracy, and cultural understanding.

  follow https://russian-translation.co.uk/

 • от
  Nqndqb
  00:45 ч., 24.09.2023 г.

  isotretinoin sale isotretinoin tablet azithromycin 500mg oral

 • от
  WilliamUnamp
  08:49 ч., 23.09.2023 г.
 • от
  CurtisAdece
  21:19 ч., 22.09.2023 г.
 • от
  Hiroab
  08:50 ч., 22.09.2023 г.

  omnicef 300mg cost buy omnicef 300mg pills lansoprazole 15mg pills

 • от
  Nhzrjh
  18:45 ч., 21.09.2023 г.

  buy modafinil 200mg online order phenergan online cheap deltasone 40mg for sale

 • от
  Davidwar
  15:21 ч., 20.09.2023 г.
 • от
  Maryicold
  15:10 ч., 20.09.2023 г.
 • от
  Elwoodnop
  14:17 ч., 19.09.2023 г.
 • от
  Olquml
  13:55 ч., 18.09.2023 г.

  order cenforce 100mg pills buy chloroquine pills chloroquine for sale online

 • от
  Xlcrhn
  09:48 ч., 18.09.2023 г.

  buy generic cialis brand tadalafil 40mg viagra on line

 • от
  Cowqcu
  09:57 ч., 16.09.2023 г.

  generic telmisartan buy molnunat cheap buy generic molnupiravir online

 • от
  Eyeicold
  01:58 ч., 15.09.2023 г.
 • от
  Fimher
  01:26 ч., 15.09.2023 г.

  omeprazole 10mg canada buy singulair 5mg generic generic metoprolol 50mg

 • от
  Vrjxwi
  21:53 ч., 14.09.2023 г.

  order premarin without prescription premarin 0.625mg for sale cialis viagra sales

 • от
  Hjosgw
  03:51 ч., 13.09.2023 г.

  buy zovirax no prescription buy generic latanoprost over the counter rivastigmine 3mg pills

 • от
  Uppzai
  04:16 ч., 10.09.2023 г.

  buy enalapril 10mg pills buy doxazosin for sale lactulose online buy

 • от
  Lajtoj
  02:50 ч., 09.09.2023 г.

  order pyridostigmine generic buy pyridostigmine pills for sale order maxalt 10mg for sale

 • от
  Davidwar
  19:53 ч., 08.09.2023 г.
 • от
  Xszdmr
  04:16 ч., 07.09.2023 г.

  order ferrous sulfate pills order generic ferrous order betapace for sale

 • от
  LeslieScext
  20:28 ч., 05.09.2023 г.

  окна на балкон

  Пластиковые окна — практичные и функциональные окна из материала торговой марки Veka, представленные в большом разнообразии форм, размеров и типов остекления.

  Source:

  окна на балкон

 • от
  Jahqhu
  16:47 ч., 04.09.2023 г.

  order generic etodolac mebeverine ca cilostazol us

 • от
  Shhdbb
  04:02 ч., 04.09.2023 г.

  prasugrel over the counter prasugrel 10 mg without prescription order tolterodine online cheap

 • от
  Bvlfmp
  04:40 ч., 01.09.2023 г.

  fludrocortisone over the counter bisacodyl 5mg brand imodium for sale online

 • от
  Hjagbp
  12:13 ч., 31.08.2023 г.

  buy duphaston generic empagliflozin order empagliflozin 25mg cost

 • от
  Ddyxxl
  21:58 ч., 28.08.2023 г.

  buy melatonin 3mg for sale order danocrine pills buy generic danazol over the counter

 • от
  Ezhnyl
  19:38 ч., 27.08.2023 г.

  buy dipyridamole paypal lopid 300mg cost brand pravachol 10mg

 • от
  Nxldwk
  06:40 ч., 26.08.2023 г.

  aspirin 75 mg cost oral aspirin 75mg order generic imiquimod

 • от
  Fujsgc
  04:35 ч., 23.08.2023 г.

  precose generic micronase order online order fulvicin online

 • от
  Rzoqtl
  21:00 ч., 22.08.2023 г.

  generic minoxytop buy mintop solution ed pills comparison

 • от
  Vrhdhq
  06:49 ч., 20.08.2023 г.

  purchase zaditor generic cheap geodon buy imipramine 75mg generic

 • от
  Vyepib
  06:18 ч., 20.08.2023 г.

  buy cialis 40mg generic purchase viagra online order viagra 100mg online

 • от
  Sahipn
  09:19 ч., 11.08.2023 г.

  tricor 200mg pills buy generic fenofibrate over the counter tricor 160mg us

 • от
  LMItmyAyD
  03:50 ч., 26.07.2023 г.

  This was a prospective observational pilot study Lesley ZYYDadoPVjsvTUNQum 5 19 2022

 • от
  Antemyfen
  19:25 ч., 16.06.2023 г.

  There is also a risk of infection due to the introduction of catheters 134, 164 viagra and cbd propranolol increases effects of lasmiditan by pharmacodynamic synergism

 • от
  Анонимен
  19:14 ч., 11.10.2022 г.

  Аз също съм много доволна,втори път правя пилинг и ефекта върху лицето ми е положителен.Малко съм нетърпелива за видими резултати,но с малко търпение и подходяща грижа за лицето,огледалото показва всичко.

  • от
   Антония
   19:16 ч., 11.10.2022 г.

   Само да добавя-не чоплете люспичките,оставете ги естествено да паднат.Нито боли,нито е кой знае какво усещане.
   Грижите се за лицето си и бъдете постоянни и ще бъдете доволни.
   Пилинга е първата стъпка,останалото зависи от вас.

   • от
    Анонимен
    23:31 ч., 31.10.2022 г.

    Изцяло на вашето мнение съм!

 • от
  MariqGgg
  07:45 ч., 06.10.2022 г.

  Lekuvahme akne pri vas pone 10 meseca, a sled tova napravihme proceduri za belezite s vuprosniq laser I sme izkluchitelno dovolni!!!!!! Strahoten ekip ste!

 • от
  LorenzotAm
  19:34 ч., 23.08.2022 г.

  Если ищешь классный сайт про авто заходи сюда autodoc24.ru

 • от
  Anomimen
  22:01 ч., 02.02.2022 г.

  Ne e osobeno priwtna procedure. Za men purvite dni sked lazera beha nai gadni.
  Inaxhe vijdam. Razljka. No shte trqbwa da. Go povtorq

 • от
  Анонимен
  23:38 ч., 21.01.2022 г.

  Болезнена процедура. Наиситна е неприятна, но се издържа.
  При мен три процедури не бяха достатъчни.
  Повторихме още 2 и направихме запълване с колагеностимулиращ филър и резултатите са наиситна супер.

  За мен болка / ефект изцяло си Заслужава.
  Обмислям и Уголемяване на устни, предвид добрите им резултати

  • от
   Анонимен
   23:45 ч., 23.01.2022 г.

   И мен ме болеше, въпреки упойката.
   Честно казано очаквах повече, но е факт, че имам огромна разлика,предвид колко дълбоки белези имах

  • от
   Анонимен
   23:48 ч., 23.01.2022 г.

   По скоро не съм доволна. Но за белег от операция имам добър резултат, може би лицето ми кма повече нужда, не знам

 • от
  Петър Петров
  14:56 ч., 13.11.2021 г.

  Аз съм изключително доволен. Цял живот ходих с белези, бях свикнал с тях, като част от мен. Благодарение на съпругата му дойдох при вас, не съжалявам.
  Зашсужава си целия дискомфорт. Лицето ми е ново

 • от
  Jorkata
  20:54 ч., 26.10.2021 г.

  Bolli si, ne e osobeno priqtna procedure, ama ima faida, opredeleno se vijda razlika

 • от
  Tanq
  20:20 ч., 15.08.2021 г.

  Страхотен лазер от страхотен екип! Всяка година си правя процедурата за подмладяване и съм изключително доволна

  • от
   Петттттт
   23:45 ч., 23.01.2022 г.

   +++111

 • от
  Нели Първанова
  15:56 ч., 05.02.2021 г.

  Може ли да заличи келоиден белег на ръката след операция?

  • от
   Dr. Nedelcheva
   20:35 ч., 18.03.2021 г.

   Здравейте! При келоидните белези се работи по различна схема – комбинирана терапия от средства и методики. Имаме дългогодишна практика при работа с келоидни белези, но трябва да се направи индивидуална консултация. Моля свържете се с нас чрез лично съобщение на нашата фейсбук или инстаграм страница , или на 0887909099

 • от
  Жени Р.
  20:57 ч., 16.11.2020 г.

  Невероятно ефективна процедура! При мен беше белег от секцио и няколко големи стрии на корема 🙂 тази зима ще повторя за още по-хубав резултат

  • от
   Dr. Nedelcheva
   18:24 ч., 25.11.2020 г.

   Благодарим за отзива ти, Жени !

  • от
   Magda
   23:30 ч., 06.09.2021 г.

   Da I az sum mnogo dovolna za. Beleg ot sekcio

  • от
   Анонимен потребител
   23:50 ч., 05.04.2022 г.

   И моите стрии имат резултат, но са нужни повече процедури

Коментирай