Иновацията – Фраксел лазер CO2
Кажете „Сбогом“ на белезите, пигментациите и бръчките!
Нашата най-нова изненада през сезон 2023/2024 за вас, нашите пациенти, е последно поколение израелски Со2 фраксел лазер – ПЪРВИ И ЕДИНСТВЕН модел в БЪЛГАРИЯ!

Този иновативен лазер премахва акне, белези от акне, петна от слънчево изгаряне, старчески петна, лунички, лоша пигментация, родилни петна, оперативни белези и белези от варицела, стрии, бръчки (лазерно подмладяване- лазерен ресърфейинг).
Възстановява кожата след наранявания, охлузвания и има подмладяващ ефект. По-новият модел, който ви предлагаме, е с още по-изчистена визия, още по-прецизен, за едни още по-добри резултатите

⇒ Какъв е ефектът му?

Първо той действа върху повърхностния слой на кожата , като има силен пилинг ефект .
Второ, в зависимост от зададените параметри, достига до по-дълбоките дермални слоеве, където стимулира фибробластите за производство на нови колагенови влакна. (Именно заради това действие,той има изключителен ефект върху възстановяването на кожните дефекти -белези- и на регенерирането на кожата -подмладяване)
♦ Отстраняване на хипер и хипотрофични белези след травми и операции.
♦ Отстраняване на стрии – хормонални, след бременност или загуба на тегло.
♦ Възстановяване на гладката кожа при белези от акне, разширени пори или други сериозни дефекти по релефа на кожата.
♦ Премахване на дълбоки и фини бръчки, включително и в периорбитална зона – фракселно лезерно подмладяване.
♦ Премахване на хиперпигментации ( като тук е нужна дерматологична консултация, тъй като в някои случаи химичният пилинг или изсветляваща мезотерапия е по-добър вариант)

⇒Какво да знаем за процедурата?

След индивидуална консултация с Д-р и Д-р Неделчеви, които след като ви прегледат и анализират вашия кожен проблем, ще преценят и ще ви обяснят какво е най-подходящо за вас, както и какво да очаквате.
Първото,което ще уточните, е кой вид пилинг е подходящ за вас – има химичен, карбонов и лазерен пилинг, всеки от тях има своите предимства и определени кожни проблеми, при които дават най-добър ефект. Става ли въпрос за БЕЛЕЗИ, безспорно фракселният пилинг е вашето решение. Второто нещо,което ще уточните, е каква ще е тежестта на пилинга, тоест с каква мощност ще работи, какъв ефект ще се търси . Има лек фракселен пилинг – при леки, плитки белези,локализирани на единични зони(тук обикновено има тридневен период за възстановяване на кожата). Има и тежък фракселен пилинг- той е доста „по-драматичен“, тъй като се използва много по-голяма мощност(периодът на възстановяване е поне 10 дена).

!!! Преди процедурата не трябва да имате тен, не трябва да сте ходили на солариум минимум месец преди процедурата !

Нормална реакция на кожата (при фракционна терапия с фраксел-лазер):
• Зачервяване и усещане за изгаряне (като слънчево) до 3 часаслед лечението.
(зачервяването на шията е много по-продължително– може да продължи до 1 – 2 дни)
• 36-72 часа по-късно, на повърхността се оформят малки корички (люспи).
• Коричките започват да падат от 4 ден до 10 ден (леко остатъчно белене)
!!! В никакъв случай НЕ ЧОПЛЕТЕ тези корички !!! Оставете кожата си да регенерира, за да имате максимален резултат
• Изключително важно е да хидратирате кожата си и да използвате регенериращи кремове за по-бързо възстановяване. Те ще ви бъдат изписани на рецепта по време на прегледа и процедурата.

• Избягвайте излагане на слънце или солариум поне 12 седмици след лечението. При излагане на слънце през следващите 6 месеца трябва да се използва лосион с фактор на слънчева защита ( поне SPF 50), за да се избегне повишена пигментация в третираната област.

• След падането на коричките в продължение на няколко седмици (4/6 седмици) кожата ви може да бъде розовеникава, доста стегната и гладка. Крайният резултат проличава едва след 2 до 6 месеца ! И това е НАПЪЛНО НОРМАЛНО, тъй като идеята е стимулиране на тялото само да създаде колаген, с който да запълни дефекта на кожата ( белега ),за което е нужно време.

⇒Какви са възможните странични ефекти?

Основновото УСЛОЖНЕНИЕ е появата на ХИПЕРПИГМЕНТАЦИЯ (потъмняване),и много по-рядко и на хипопигментация (просветляване).
И двете състояния са тясно свързани с типа на кожата – рискът при по-тъмна кожа е по-висок. Ползвайте винаги фотозащита. Временни или хронични инфекции могат да забавят заздравяването на раните, които на свой ред могат да увеличат риска от белези, продължително зачервяване и нарушения в пигментацията – диспигментация. Ако има нещо,което ви притеснява , задължително се свържете с Д-р Неделчева и нашия екип. Както казахме, при правилна грижа, тези странични ефекти са изключителна рядкост, но и те могат да бъдат повлияни чрез подходящи кремове, мезотерапия, плазмотерапия.

 

 

⇒Как действа?

Причината на огромния терапевтичен ефект на този вид АБЛАТИВЕН фракционен лазер се крие именно в механизма му на действие.
Енергията на лазерния лъч се конвертира от процесор, като се разбива на многочислени микроколонки. Попадайки в кожата по този начини енергията на лъча има аблативен ефект без опасност от термично увреждане. В микрозоните на въздействие в дермата стария колаген и излишния пигмент се подлагат на термично въздействие, за да бъдат унищожени. В същото време, в микроскопичните разстояния между микролъчите остават напълно жизнеспособни клетки, които се активират и започват активно делене за възстановяване на увредената микрозона. В резултат на този процес на мястото на третираните участъци се появява функционално активна млада кожа без естетични недостатъци. Поради факта, че лазерните микроколонки попадат не по-дълбоко от 1.5мм и топлинната енергия практически напълно се разсейва на повърхността на кожата, се изключва прегряване и изгаряне, епидермиса не се уврежда и кожата не се травмира. Това е причината за безопасността и минималната травматичност на процедурата .


ВИДЕА на самата процедура (последвайте ни във фейсбук, инстаграм и ТикТок за повече 100% реална информация :


⇒Колко процедури са необходими?

Резултатите зависят какво от изходното положение на кожата, така и от системната реакция на организма и от мощността на работа. Ако нашата цел е лазерно подмладяване, процедурата може да се повтаря на 2/4 години.
Ако целта е отстраняване на белези – то обикновено една процедура не е  достатъчна. Да- винаги има  ефект, но при много увредена кожа е необходимо постоянство в грижата. Колкото по-дълбок е даден белег, толкова по-трудна е регенерацията и толкова повече усилия и грижи са необходими.

 

ЛАЗЕРНИЯТ пилинг е изключително ефективен, като винаги съществува индивидуалната компонента – тоест как реагира вашето тяло. Затова при някои пациенти дори 1 Фраксел Лазер дава изключително видими резултати, а при други се изискват повече процедури.
⚠️Ако имате нереални очаквания, ако не сте мотивирани и постоянни, то и ние не искаме да си губим времето с вас! Може да звучи грубо, но лично се ангажираме с всеки пациент, нито един не си прилича с друг, възможните усложнения са много и се изисква изключителен опит за справянето с тях! Ако имате нереалистични очаквания, липса на постояннство от ваша страна, липса на изпълнителност на нашите препоръки, то и нашите усилия и труд няма как да ви помогнат
Резултати като тези са възможни, когато работим ЗАЕДНО!!!

Знаете ли,че фракселният лазер се използва  за премахване, изрязване на следните доброкачествени и преканцерозни състояния на кожата: фиброми, брадавици, кокоши трън, мазол, кондиломи, себорейни веруки, съдови звезди, хемангиоми

–>>> Могат да бъдат третирани различни зони от тялото:
Лице, шия, деколте, външната повърхност на ръцете, бедрата, местата на стрии, хиперпигментации, белези по цялото тяло.

Снимки на прогресията на коричките при среден и тежък пилинг:

 

ВАЖНО: Всеки белег е различен, тоест подходът в премахването на всеки белег е строго индивидуален. В нашия център работим с няколко вида лазерни машини, подходящи за премахване на различните видове белези. Со2 лазерът е подходящ за лечение на атрофични белези (на ниво под кожата). При хипертрофични белези (каквито са келоидите) се работи по съвсем друг начин 

 

Лечение на СТРИИ

Стриите са атрофични кожни белези с линейна форма. Появяват се най-често по през пубертета, по време на бременност, при рязка промяна в теглото, активна спортна дейност и прием на медикаменти (системни кортикостероиди и антидепресанти).
→Каква е причината за появата на стрии?-Причината за появата на стрии е дефект в еластичността, който най-често е генетично предопределен. Когато еластичните влакна са подложени на разтягане, те се разкъсват. С времето двата края на влакната се отдалечават и се оформя зона без еластични влакна – стрия.
→Какви видове стрии има?– Стриите биват пресни и стари. Веднага след появата си стриите са розово-лилави на цвят и са на нивото на околната кожа. Старите стрии са бели, хлътнали, с набръчкана пергаментова основа. През летните месеци вследствие на придобиване на тен разтяганията се забелязват повече, защото съединителната тъкан не хваща тен.
Колкото по-пресни са дадени стрии, толкова по-добре се поддават на лазерно лечение.
Лазерният фракселен пилинг е единственият неоперативен метод, който повлиява стриите.

 

Всеки пациент носи своите индивидуални характеристики, но са необходими не по-малко от 3,4 процедури в зависимост от вида и характера на стриите (респективно и белези), вида на кожата и нейните възстановителни способности. Едно посещение не е достатъчно за постигане на желания ефект. Разлика гарантирано ще има, но са пълно повлияване броят на процедурите е различен за всеки човек.