Филърите са продукти, които могат да създават обем, запълват вдлъбнатини и бръчки по кожата. Наименованието им идва от англ. Fill – пълня.

Филърите в естетичната медицина са предназначени основно за запълване на бръчки. Това обаче не е единствената им цел. Филърите са широко използвани в контуриране на лицето и за отстраняване на различни грапавини по кожата, включително атрофични белези.
Основната задача на филърите е да дадат обем, където той не е достатъчен.С тази задача се справят отлично и затова се използват за следните цели:

 

Корекция на назолабиалните бръчки
Увеличаване обема и корекция формата на устните ( виж Уголемяване на устни
Контурна пластика на лице (корекция на формата на брадичката, овала на лицето, скулите и контура на бузите)
(можете да видите част от нашата галерия по-надолу)
Неоперативна ринопластика (корекция на формата на носа)
Изглаждане на бръчки около очите
Отстраняването на белези по лицето и тялото
Уголемяване и оформяне на дупе

Има различни видове филъри за попълване на бръчки, като с всеки един от тях може да се постигне различен ефект. Разликите се основават на различния състав,различна хомогенност,различно стимулиране и въздействие върху организма. Един продукт може да съдържа калций като допълнителна съставка,което коренно променя приложението му. Друг да се резорбира по-бързо, а трети може да бъде по-гъст или да бъде по-лесен за моделиране.  Филърите за уголемяване устни се различават от филърите за попълване на бръчки, оформяне на скули.Изводът е,че съществува огромно разнообразие от филъри на пазара – всеки със своите предимства и недостатъци. Благодарение на своя опит, Д-р Неделчева е успяла да отсее с кои продукти е най-добре да се работи и е успяла до достигне до истината,че колкото по-качествен е даден филър, толкова по-дълготраен и ефективен е и толкова цената е по-висока.
. Винаги избирайте доказан професионалист – защото за постигането на  желаните резултати, трябва да се избере както продукт, който най-добре ще отговори на Вашите нужди за обем и дълготрайност ,така и способност и умения на лекаря за работа на продукта в зависимост от индивидуалните характеристики на лицето. За по-добър и дълготраен резултат, филърите могат да се съчетаят с ЛИФТИНГ с КОНЦИ,лазерни

Тъй като това са мерки за индивидуална терапия, цените и броя на процедурите могат да бъдат определени само след проведена консултация, след която ще бъде избран най-подходящият метод за коригиране и детайлно разяснение как да се грижите за кожата си след манипулацията, за да се задържи ефекта максимално дълго


1.Оформяне на СКУЛИ и челюст чрез филър

Този вид процедури всъщност са изключително популярни. Чрез добавяне на обем в определни зони се постигат страхотни резултати в сънхронизирането на лицевите пропорции.
Филърите, с които се работят тези зони, трябва да са от категорията на т.нар твърди филъри (плътни).

Особеност при тези процедури е,че обикновено е необходимо по-голямо количество продукт – например за оформяне на скули са необходими между 1 и 3 ампули ( по 1 мл) в зависимост от индивидуалните особености на лицето.
Оформяне на брадичка ( между 1 и 2 ампули)- отново в зависмост от индивидуалните особености и търсене на определен ефект и резултат.
Дори не подозирате колко много от популярните личности около нас са се възползвали от възможността за оптическа корекция на лицевите контури чрез филъри 🙂

 

Изключително хитова процедура е оформянето на брадичка, скули и челюст чрез филър 
На снимката сме ви показали една прекрасна дама, с прекрасни черти на лицето, които бяха „рамкирани“ чрез 3 ампули колагеностимулиращ филър Ellanse.
„Красотата се крие в малките детайли“

Оформянето на скулите, брадичката и челюста са възможни чрез Хиалуронови Филъри (с по-голяма плътност) и чрез колагеностимулиращи Филъри.
Минусът на хиалуроновите Филъри при склуптуриране на лице е, че не са особено трайни. Затова горещо ви препоръчваме колагеностимулиращи Филъри – те са по-скъпи, но погледнато в перспектива са изключително по-трайни и резултатни… Естествено ако дерматологът ви може да работи с този вид Филъри, защото те са изключително специфични 🙂
И най-важното от всичко е кой ще е вашият оператор, защото изкуството и красотата се създават от ръката на лекаря.
❤️Опитът е нещото, което определя какъв вид продукт е подходящ за индивидуалното лице.
✅ Скулите, челюстта и брадичката са големи зони и за да има резултат, трябва да се работи с подходящи количества – 3 или 4 ампули, при което Д-р Неделчева автоматично ви прави пакетна цена .
Час можете да запазите на 0887909099 или чрез лично съобщение на нашата фейсбук / инстаграм страница


2. Оформяне на БРАДИЧКА:

 


3. Корекция на НАЗОЛАБИАЛНИ бръчки

Основно попълващи филъри се използват за линиите около устата, познати още като „назолабиални гънки“ или „назолабиални бръчки“. Тези бръчки стават все по-видими с напредването на възрастта и отпускането на кожата на долната част на лицето. Мастната тъкан в бузите също увисва, което придава на лицето един уморен и тъжен вид.
Други фактори, които могат да са причина за състоянието, са загуба на колаген и еластин, промени в теглото, тютюнопушене, излагане на слънчева светлина, както и генетичната предразположеност. Има различни начини и продукти за коригиране на назолабиалните бръчки.Процедурата се извършва след предварително поставен локален анестетик, което прави дискомфорта по време на манипулацията минимален.
В доста от случаите на назолабиални бръчки по-добър ефект би се постигнал с КОНЦИ,вместо с филър.
Какво е подходящо- е въпрос на лична консултация с Д-р Неделчева/

 

 

 

(Ефект,постигнат чрез лифтинг конци – корекция на назолабиални бръчки)
Какво е подходящо за вас – филър или конци , или комбинация и от двата метода – може да се обсъди само при лична консултация.


4. Корекция на „старчески ръце“ чрез филър:

В този случай може да се работи с хиалуронов филър или колагеностимулиращ филър Елансе .

КАКВО Е Ellanse ???

НЕХиалуроновият филър ELLANSE

Съставен от поликапролактон, този филър е еквивалент на „течен“ конец
В своята дългогодишна практика, Д-р Неделчева е имала възможност да изпробва абсолютно всички продукти на пазара… Доказано в годините и от личен опит е, че за скулпториране на лице над 40 години Хиалуроновите Филъри се разграждат изключително по-бързо от организма… Докато филърите Ellanse се задържат в организма минимум 2 години до 4 години…
Ефектът се вижда веднага след, а до два месеца при започване на процесите на колагеносинтезиране резултатите стават още по-добри
Колагеностимулиращият филър ELLANSÉ / Елансе / е съвременна концепция за биостимулация и попълване на кожни дефекти, отлична комбинация между филър и биостимулатор. Колагенът е един от основните натурални структурни компоненти, отговорен за еластичността, стегнатостта и свежестта на кожата. С годините тя губи собствен колаген и това предизвиква отпуснатост, деформация на лицевия контур и образуване на бръчки. Успешен начин за възвръщане на младия вид на кожата е да се стимулира производството на колаген, който уплътнява и реструктурира тъканите, това всъщност постига Елансе.
Какви са уникалните предимства на ELLANSÉ / Елансе / ?
-Чрез една единствена инжекция ELLANSÉ се осигурява дълготраен ефект;
-Гъвкави нива на действие в зависимост от нуждите на пациента;
-Напълно резорбируем продукт с контролиран резултат и висок профил на безопасност.
-Трайността на Елансе е между 2 и 4 години в зависимост от това коя от разновидностите на продуктите ще бъде използвана.
За работата с този вид филър се ИЗИСКВА СПЕЦИАЛНО ОБУЧЕНИЕ И МНОГО БОГАТА ПРАКТИКА.
Поставянето на този вид филър е въпрос на изключително прецизна работа, подготовка… Именно поради спецификата на работа с този вид продукт, единици лекари в България работят с него .

*Ellanse е мек, резорбируем гел, съставен от гладки поликапролактонови микросфери /поликапролактон се използва в резорбируемите хирургични конци, в козметиката за лице, ортопедични и други медицински продукти/.
Друг изключително работен от нас продукт е течната полимлечна киселина ЛЕНИСНА.

5. Оформяне на тяло с първия сертифициран хиалуронов филър -ХИАКОРП

 

Абсолютно възможни резултати за оформяне на тяло с няколко ампули 10мл-филър HYACORP, специално разработен за ТЯЛО!!!!!
За такива резултати НЕ са работи на ампули, а на цялостна процедура.Тоест за оформяне на дупе ще са ни нужни около 5,6 ампули по 10 мл ( предполагаме сте наясно, че една ампула за устни е 1 мл), което прави филъра така иновативен. ( една ампула е специално разработена Хиалуронова киселина само и единствено за тяло и е 10 мл)
✔️ Общо 60 мл Хиалуронов продукт, който свързва поне двойно толкова вода – за корекция на вдлъбнатия на дупето, подобряване на обема и пухкавостта.
💉 Перфектно се съчетава при работа с КОНЦИ
👉 ПАКЕТНАТА ЦЕНА за резултат като на снимката ще е около 3000 лв.
🚫 Не е болезнена процедура
Но за да има резултати, особено в тялото, необходимо е количество- за един видим и осезаем ефект
Много зависи Какъв е проблемът ви и не всяко дупе може да се работи по този начин, затова е нужна консултация на място.