Фотоподмладяване или Рhotorejuvenation

е чудесна и много успешна процедура . Засега това е единствената процедура, която бързо, безболезнено и ефективно отстранява видимите дефекти по кожата. Такива са пигментациите, капилярните мрежи и бръчките. Същевременно стимулира и производството на колаген. Подходяща процедура за хора, които се страхуват от игли, а искат да се погрижат за кожата си… Тогава тази процедура е за вас!
Всъщност ние работим с този лазер вече няколко години, но за да ви го препоръчаме беше нужно да натрупаме РЕАЛЕН опит на пациенти, които са си направили минимум 4-те терапии през период от 3 седмици. Е, вече резултатите са реалност – редуциране на пигментациите, редуциране на червенините, подмладяване във времето заради синтеза на колаген.

Механизмът на действие е следният: меланинът и оксихемоглобинът абсорбират много силно светлината, излъчвана от съответния накрайник на апарата за фотоподмладяване. Като за кратко време поемат голяма енергия, при което меланинът се „взривява” и излиза към повърхността под формата на малки тъмнокафяви или черни точици, а оксихемоглобинът коагулира от високата енергия /топлина/ и кръвоносният съд изчезва. След процедурата могат да се появят петна и там, където не ги е имало. Това е защото светлината изкарва на повърхността скритата пигментация – тази, която все още не се вижда, но след време ще се появи.

Трябва да се знае, че дори веднъж премахнати, хиперпигментните петна и разширените капиляри отново се появяват след време. Това е генетично заложено. Може да се случи и след много активна почивка на слънце, въпреки предпазните мерки. Значение имат и начинът на живот.

От 1 до 3 месеца след проведена терапия с Фотоподмладяване, се наблюдава леко уплътняване на кожата поради образуване на нов свеж колаген. Това дава стегнатост: дребните бръчици изчезват, а широките пори се свиват. Ако преди процедурите кожата е била много повяхнала и пожълтяла, то след тях тя е с видимо по-млада текстура, по-свеж вид и по-светъл тен.
Важно е да се отбележи, че подмладяващият ефект е с натрупване във времето. Защото процесите на създаване на нов колаген се задействат и протичат до няколко месеца след терапията. Затова често по-силният ефект на подмладяване се наблюдава след 2 – 3 месеца. Премахването на пигментните петна и повърхностните разширени кръвоносни съдчета /капиляри/ също се смята за подмладяване на кожата. С напредване на възрастта тези неестетични проблеми се появяват, увеличават се като брой и се задълбочават.

Процедурата е изключително подходяща за поддържаща грижа след поставяне на конци, на колагеностимулиращи филъри и терапия след АБЛАТИВЕН СО2 фракционен лазер.

Относно цени, моля вижте нашият ценоразпис и актуални промоции .

Коментирай