Една от задължителните процедури през есенно-зимния период, свързани с грижата за кожата, е ПИЛИНГЪТ .

От английски – PEEL= лющене, белене.
Съществуват няколко вида пилинг процедури – Химичен, Лазерен, Карбонов и механичен (четков или дермабразио).
КАКЪВ е подходящ за вашата кожа и вашите проблеми е консултация с лекар-дерматолог.

Химическият пилинг е широко разпространен метод за:
⇒ корекция на плитки белези,червени петна и неравности, в резултат на АКНЕ
⇒ разширени пори
⇒ хиперпигментации
⇒ финни бръчки
⇒ пигментни нарушения,актинични кератози
⇒сенсибилизиране на кожата с цел ЛЕЧЕНИЕ

ДОКАЗАНО ПОДМЛАДЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ

Какво представлява самата процедура „химичен пилинг“ ?

Химичният пилинг се прави чрез трихлорооцента киселина ( с или без комбинация с други киселини) в различна концентрация. Д-р Неделчева е разработила собствена схема на прилагане на комбинация от киселини както за пилинг на лице, така и за пилинг на тяло (гръб, деколте).
Когато TCA се прилага върху кожата, тя причинява химически щети (предизвиква съхнене и лющене на повърхностния слой на кожата) за период от няколко дни до една седмица. Когато старата кожа се излющи, отдолу се появява нов слой неповредена кожа, която е по-гладка и с по-равномерен тен.
В зависимост от тежестта на пилинга различаваме повърхностен, средно дълбок и дълбок.
Процедурата е подходяща и за жени, и за мъже.
Тази процедура задължително трябва да се прави от медицинско лице, тъй като става въпрос за работа с киселина!
Не е процедура за домашни условия, нито за изпълнение от козметик!
Високите концентрации ТСА са опасни в ръцете на немедицинско лице !

В зависимост от тежестта на пилинга до 3,4 дена настъпва лющене на кожата, зачервяване и сухота. Затова постопераивната грижа за кожата е изключително важна – за максимално добър резултат. Трябва да се прилагат емолиенти и фотопротектори.О бикновено до 6,7 ден процесът на лющене е приключил. Вече имате още по-красива, нова, по-млада, по – озарена кожа, с равномерен тен.
Най – добър резултат се постига ако повторите процедурата след период от 4,5 седмици.

На следващата снимка сме ви представили резултат ВЕДНАГА СЛЕД ДЪЛБОК химичен пилинг ( Изключително силно изразен ФРОСТ ефект)

 


Тук е представен ТЕЖЪК химичен пилинг ( по-дълъг възтановителен период)

 

Отново припомняме, че грижата за новата кожа след пилинг е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНА !


РОЗОВ ХИМИЧЕН ПИЛИНГ

(комбинация от няколко киселини, която повлиява кожата, но НЯМА толкова дълъг възстановителен период, както дълбокия химичен пилинг)

Розовият химичен пилинг е наша авторска разработка от базови киселини, съчетани в няколко процентни комбинации ( комбинация на 15% ,20% и 33% процентна трихлорооцетна киселина, 10% млечна киселина и коджикова киселина)
Този вид пилинг не предизвиква това драматично обелване на кожата , но все пак предизвиква белене !!!Пациентите ни, които ни познават от години, знаят, че нашият екип предпочита и препоръчва ПРОЦЕДУРИ, които наистина ще дадат резултат! СЛЕД ПРЕГЛЕД С Д-р А. или Д-р М. Неделчева , ще бъде обсъдено с вас кой вид пилинг е подходящ.
Розовият пилинг е елегантен метод за освежаване на кожата . Той може да бъде повторен в рамките на 20 дена след първата процедура. Подходящ за хора, които искат реално освежаване и озаряване на кожата си.

Целите на розовия химичен пилинг са:
1. Подобрява текстурата на кожата
2. Придава блясък и свежест на кожата
3. Премахва мъртвите клетки от кожата
4. Изравнява тена и повлиява пигментациите
5. Стимулира образуването на колаген и еластин
6. Редуцира финните бръчки

 

Повече за индивидуалната реакция на всеки пилинг…
Можете да следите нашите онлайн платформи –
 FACEBOOK     

INSTAGRAM

На снимките сме ви представили различните реакции на 2 различни с проблемите си кожи :

На първата снимка е видно,че още на 48-ми час започва видимо нацепване и забелване на кожата ( много е важно в този период кожата да бъде хидратирани с мазни кремове за възстановяване)
На втората снимка забелването е изключително финно и елегантно, при това едва на 4-ти ден след розов химичен пилинг . Такова „белене“ може да се получи и едва на 7,10 ден в зависимост от вида на кожата ( мазна, суха, смесена )
??? Защо се получава това различие ???
Отговорът е : ЗАЩОТО има ИНДИВИДУАЛНИ специфики на всяка кожа ! На първата снимка зоните на „забелване“ на кожата са там , където Д-р Неделчева е концетрирала киселините. Киселините са концетрирани там, където има изразена пигментация или т.нар червени петна.
Кожата на 2-та снимка няма такива изменения и идеята на пилинга е ОЗАРЯВАНЕ, изчистване и мрамориране на кожата. Затова тя  е обработена с малко по-ниска концетрация на киселините , което е и причина за по-финното забелване на кожата.

Тежкият (дълбокият) химичен пилинг протича с по-ранно белене ( още на 48-я час ), като до 5-7 ден кожата е обелена изцяло. Новата кожа е червена, чувствителна и грижата за нея е излючително важна – използването на козметика с висок слънцезащитен фактор ( минимум 30 SPF)
Розовият химичен пилинг е по-лек, по-елегантен, излющването на кожата не е толкова драматично изразено и се получава едва след 4-ти до 7-ми ден. След излющването на кожата , новата кожа е мека, видимо озарена със зони на зачервяване. Ползването на слънцезащита е задължително .

 

32 Коментари

Коментирай