Известен още като „Холивудски пилинг“ или „Пилинг в обедната почивка“

1.Първо: Започва се с консултация с Д-р Неделчева относно какво е подходящо за вашата кожа – карбонов, химичен или лазерен пилинг. Почистване на лицето и намазване със специален карбонов гел.

2. Второ :Кожата се обработва от специален ND-Yag лазер с точно определена дължина на вълната и мощност, съобразена с индивидуалността на пациента.
Пилинг ефектът се дължи на поглъщането на лазерния лъч от карбоновите частици и настъпващата им в последствие деструкция в порите.
Процедурата не е болезнена!

3.Трето:  След приключване на процедурата кожата се обработва с крем. Резултатите са видими след няколко дена, като се задълбочават след седмици. Желателно е процедурата да се направи в пакет от минимум 3 процедури, през 10-20 дни за максимален резултат. Поддържащи процедури  се повторят след 4-6 седмици. Ефектите са :
Видимо намаляване на порите.
Намаляване на омазняването
Антисептичен ефект
Стимулиране на колагенезата
Подмладяване
Цялостно ОЗАРЯВАНЕ и изравняване на тена

 

 

Широките пори и себумът ВЕЧЕ НЕ СА ПРОБЛЕМ, благодарение на Карбоновия пилинг !

Редица международни пулбикации съобщават че чрез лечение с Nd-Yag Q-switch лазер се постига не само видимо свиване на порите ( тази лазерна процедура и Со2 фракционната лазерна процедура са процедурите,които доказано  влият на размера на порите), но и сигнификантно подобрение на кожата на лицето – изглаждане на финни линии, значително намаление на себумната продукция, от там и намаление на акнеподобните образувания по лицето.
Източник: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3799029/
В посочената статия се анализира ефекта на 1064 нм лъч със и без карбонов гел ( карбоновият гел действа като „усилвател“ на действеието на лазера) 

на снимка (а) + (с) е снимана кожата на пациентката преди процедурата
на снимка (b) са снимани резултатите след 3 седмици при работа с карбонов гел
на снимка (c) са снимани резултатите след 3 седмици при работа само на лазера, без карбоновия гел

От направените изследвания е установено,че и в двата случаи размера на порите са значително намалени, дори видимо с просто око. Себумната продукция е намалена, като най-интересната част е ,че себумната продукция е много по-намалена след 12 седмици, от колкото след 3 седмици, което е показател,че КАРБОНОВИЯТ ПИЛИНГ ИМА ЕФЕКТ в дългосрочен план.