Медицинският термин за гъбички по ноктите е ОНИХОМИКОЗА.
Това е един изключително често срещан проблем, който засяга и мъже, и жени и който води до физически дискомфорт (обезцветяване на ноктите, удебеляване и окапване на нокътната плочка) и психологически (загрозяване на естетиката и понижаване на самочувствието на пациента).

Гъбичките по ноктите са много упорити и борбата с тях е трудна. Лечението трябва да е постоянно и продължително, за което се изисква постояннството и упоритостта на пациента.

Въпреки множеството реклами за локални антимикотични средства, истината е,че ако те не се комбинират в комплексен план на лечение, създаден от опитен дерматолог, ефективността им е минимална. Монотерапията на онихомикоза с локалните противогъбични медикаменти често е неефективна поради дълбокото проникване на „гъбите“ в нокътната плочка. Тяхната ефективност за онихомикозите не надвишава 8 – 10 %.

В годините на своята дерматологична практика, Д-р Неделчева е излекувала стотици случаи на онихомикоза чрез прилагане на различни схеми на лечение – локално, орално ( прием на лекарство през уста) и най-модерното лечение- лазерното.
ЕФЕКТЪТ от лазерното лечение с  Nd:YAG е ГАРАНТИРАН!!!
Необходими са няколко процедури, като броят им зависи от степен на инвазия на гъбичките Обикновено се наблюдава резултат още след първата процедура, като са необходими поне три/четири процедури 

 

> Nd: YAG лазер с дължина на вълната 1064 нм се използва за лечение на най-различни козметични дефекти на кожата,както и за отстраняване на съдови дефекти и белези. Наскоро учените откриха, че този лазер е ефективен и при лечение на онихомикоза (гъбички по ноктите). Тази информация е представена пред американското общество по лазерна медицина и хирургия.

Лечебната топлина, която създава Nd: YAG лазер е способна да унищожава всичките инфекциозни агенти( с изкл. на приони). „Гъбичките“ се разполагат в плътните слоеве, което е много подходящо за лазерната техника, равномерно нагряваща всичките слоеве на нокътната плочка.

ЦЕНАТА зависи от броя на използваните импулси, което пък се определя от броя на засегнатите нокти. Най-добре е да се направи индивидуална консултация с Д-р Неделчева, която да създаде план за лечение и борба с упоритите гъбички

 

 

Знаете ли,че ….
1. Онихомикозата засяга над 20% от населението в Европа, показват данните от проучвания в 16 държави.

2.Рисковите фактори за онихомикоза са:- псориазис- захарен диабет – имунен дефицит (вроден или придобит)- ходене бос на публични места (физкултурни салони или плувни басейни), -хора,чиято работа е свързана с постоянен досег до водоеми(рибари, плувци), – ползване на обувки втора употреба , – фамилна обремененост, -периферна артериална болест

3. Основни причинители са Trichophyton rubrum (T. rubrum) – дерматофитна гъбичка, е отговорна за около 90% от случаите на онихомикоза, а Trichophyton mentagrophytes е водещият причинител при останалите 10%.

4.Изчистването на инфекцията се забелязва с растежа на ноктите. Пациентите трябва да бъдат информирани, че пълното заместване на ноктите на краката отнема средно около 12 месеца. Видими резултати могат да се наблюдават успоредно с растежа на ноктите.

37 Коментари

Коментирай