Премахването на каквито и да е образувания по кожата е работа на ЛЕКАР-ДЕРМАТОЛОГ !
Начинът на премахване (коагулация, лазерно премахване, криотерапия с азот, оперативно премахване, работа с ензими и др.) се определя след личен преглед с Д-р М. или Д-р А. Неделчева.

ОНЛАЙН консултации НЕ СЕ правят!

Цената се определя от начина на премахване, от локализацията на образуванията и от техния брой.

Стандартно се работи с упойка, така че в повечето случаи няма абсолютно никаква болка по време на самата процедура.

Имаме дългогодишен опит в отсраняване на всякакви видове кожни образувания –
брадавици, Фиброми, ксантелазми,
диспластични невуси,
базоцелуларни карцином,
атероми, дермоидни кисти,
липоми, Сенилни кератоми,
хемангиоми, хистиоцитоми,
папиломи, включително и локализирани
по половите органи (вулва, анус, пенис)
ГАЛЕРИЯ с малка част от нашата работа:

Можете да запазите своя час за консултация с лекар-специалист на 0887909099, гр.Стара Загора 


Дерматохирургия – оперативно отстраняване на кожни образувания

ОГРОМЕН БОНУС подарък за всеки пациент при дерматохирургично отсраняване с шев е БЕЗПЛАТНА обработка на белега (((ако изобщо има такъв))) със Со2 Фраксел Лазер!!!

Обикновено чрез дерматохиругия се премахват съмнителни за дисплазия кожни образувания ( пигментен невус с промяна на цвят,интензивен растеж, промяна на граници и др.) или доброкачествени образувания,при които се стремим за максимални естетични резултати.

Голяма част от кожните заболявания са свързани с изследеване от специалист- хистопатолог (изследване под микроскоп). Само суспектни лезии биват изпращани за изследване или нужда от биоспия за доказване на дадено дерматологично заболяване.

 

Дерматохистопатологията е красота под микроскоп! А това (по-горе) е препарат от verruca vulgaris ( познато на пациента като брадавица). Брадавиците биват различни видове – плоски, надигнати, с вегетации, множествени, единични…. Общото между тях е, че се причиняват от вируси, упорити са, загрозяващи, а доста често и болезнени (т.нар кокоши трън също е брадавица

⚠️ Няма нужда да търпите тези досадни образувания. В нашия център имаме изключително богат опит в премахването на такъв вид образувания – чрез криотерапия, чрез лазер или чрез електрокоагулация.
Най-подходящите сезони за премахване на всякакви кожни образувания, включително и през дерматохирургия са есен, зима и пролет.
Повече информация на лично съобщение на нашата фейсбук страница или инстаграм страница, или на 0887909099.

http://www.facebook.com/drnedelcheva
http://www.instagram.com/dr.nedelcheva

Случай 1: Представяме ви пациентка с 2 невуса в лицевата област. Основната причина за посещание при нас беше изцяло естетически дефект. Въпреки това една от пигментните лезии беше суспектна за дисплазия и беше изпратена на патохистолог.

* работихме с местна упойка

* беше работено по всички правила на септика и асептика, както и максимално прецизен шев с цел ЕСТЕТИЧЕН РЕЗУЛТАТ

* представяме ви резултати след 7 месеца

* припомняме ви, че работим дерматохирургия още от далечната 1998 г.

 


Случай 2:  КОНДИЛОМИ при двойка (мъж и жена) Образуванията са се появили първо при мъжа под формата на папилиферни, меки образувания ( показани на снимката), чиито растеж е прогресирал в течение на месеци.Не са създавали дискомофт, до момент , в който се разпространяват в областта на половия член ( ствол и глава). Неговата партньорка забелязва финни розови „пъпки“,които много кървят при бръснене.Те бяха локализирани около големите срамни устни. По нейна инициатива посещават нашия дерматологичен кабинет.
Образуванията бяха премахнати на 2 етапа – при първата процедура по отстраняването им успяхме да премахнем около 80% от всички кондиломи. След 1 месец направихме контролен преглед и процедура, при което всички папиломи и при мъжа, и при жената бяха отстранени.

 

Кондиломи (Condylomata acuminatа) – вирусни брадавици / генитални брадавици
Причинителят на кондиломите е човешкият папиломен ворус най-често тип 6 и 11, по-рядко типове 16,18,30-32,42,43-45,51-55,69. От тях 16,18,31,33,45,52 са високорискови типове / причинители на рак на шийката на матката.
Инфекцията се предава изключително по полов път. Използването на презерватив намалява риска от предаване, но не го елиминира напълно. Възможно е и предаване на вируса при близък контакт кожа-кожа.При жената кондиломите се локализират около малките и големи срамни устни, влагалището, но могат да засегнат и шийката на матката, пубиса, ингвинални гънки, анус. При мъжа – главата на пениса, препуциума, отвора на уретрата, канала на уретрата, тялото на члена, пубиса, скротума, ингвиналните гънки, ануса.
Кондиломите могат да засегнат и лигавицата на устата и ларинкса както при жените, така и при мъжете. (при орална любов)
Основно различаваме Condylomata plana – плоски кондиломи с по-малко вегетации и Condylomata gigantea – гигантски кондиломи, при тях е възможна и малигнена дегенерация..

Случай 3 :
Отново ви припомняме, че освен естетична дерматология ние работим изключително много и клинична дерматология (лечение на кожни заболявания, преглед и отстраняване на кожни образувания, лечение на косопад и т.н)
✔️ Сега ще ви запознаем с един случай на базоцелуларен нодуларен карцином, който отстранихме дермато-хирургично.
Идеята на тази публикация е да бъдете ИНФОРМИРАНИ и да не неглижирате кожните образувания, особено тези, които по някакъв начин се променят и създават дискомфорт. Не отлагайте прегледа при своя дерматолог. В този случай колега-лекар неглижира оплакванията на пациента, определяйки образуванието като обикновен хемангиом. Но нашият пациент (мъж на възраст – 67 г) усеща дискомфорт със симптоми на придърпване, периодично разкървавяне и решава да ни посети (консултация с лекар-дерматолог)
При прегледа с увеличение нашата диференциална диагноза беше именно базоцелуларен карцином, която диагноза се потвърди и хистологично.
👓Патохистологът е лекар-специалист, който анализира отстраненото от нас образувание/биопсия под микроскоп и поставя крайната диагноза (какъв точно вид е образуванието и характера на клетките, от които е съставено)
📌 Работихме чрез места анестезия (локално поставена упойка), т.е нашият пациент не усети нищо по време на интервенцията.

Видеа на дерматохирургичната ни работа:

8 Коментари

 • от
  Габриела Колева
  22:28 ч., 03.10.2022 г.

  Премахнаха доста голямо ОБРАЗУВАНИЕ от лицето ми. Беше ми обяснено, че най-вероятно ще има белег и че ми се полага безплатен лазер против белези.
  Направих общо две процедури за период от 4 месеца.
  Сега година по-късно НЯМАМ И СЛЕДА от това, което се е работил.
  Безкрайни благодарности за високото професионално ниво, сърдечността към пациента, коректността.
  Винаги съм чувала противоречиви мнения за работата ви, но лично видях и разбрах какви невероятни хора и лекари с голямо сърце и ръце, надарени от Бог!
  Ваша изключително благодарна пациентка, Габриела от Сливен

 • от
  Йоркито
  11:33 ч., 14.02.2022 г.

  Имах доста голяма бенка на гърба, съответно след премахването й, имах и голям белег. Трябва да благодаря за коректността от страна на Дерматологичния център – лазерът за премахване на белези ми беше абсолютно безплатен. Смятам това за огромен плюс, който предлагат към медицинската си услуга.

 • от
  Венета Ковачева
  09:12 ч., 22.06.2021 г.

  Здравейте , имате ли клиника в София ?
  За премахване на подкожни мастни топчета ?
  С уважение,
  Ковачева

  • от
   Dr. Nedelcheva
   23:02 ч., 06.09.2021 г.

   Здравейте, Венета Ковачева !
   Работим само в собствения си център в гр.Стара Загора , за момента 🙂

 • от
  Венета Ковачева
  09:12 ч., 22.06.2021 г.

  Здравейте , имате ли клиника в София ?
  За премахване на подкожни мастни топчета ?
  С уважение,
  Ковачева

 • от
  Juj
  09:57 ч., 22.04.2021 г.

  Премахнахте огромна бенка от гърба на моя съпруг преди две години. Има много лек белег, който бих казала не се забелязва. Много сме доволни от резултата и отношението ви.

  • от
   Dr. Nedelcheva
   23:05 ч., 06.09.2021 г.

   Нашата дерматологична работа е най-голямата ни страст !
   Винаги се стремим към естетични резултати 🙂
   Радваме се ,че сте доволни!

 • от
  Венета Ковачева
  08:42 ч., 17.03.2021 г.

  Подкожни мастни топчета по тялото – премахване, консултация,

Коментирай