Премахването на каквито и да е образувания по кожата е работа на ЛЕКАР-ДЕРМАТОЛОГ !
Начинът на премахване (коагулация, лазерно премахване, криотерапия с азот, оперативно премахване, работа с ензими и др.) се определя след личен преглед с Д-р М. или Д-р А. Неделчева.

ОНЛАЙН консултации НЕ СЕ правят!

Цената се определя от начина на премахване, от локализацията на образуванията и от техния брой.

Стандартно се работи с упойка, така че в повечето случаи няма абсолютно никаква болка по време на самата процедура.

Имаме дългогодишен опит в отсраняване на всякакви видове кожни образувания –
брадавици, Фиброми, ксантелазми,
диспластични невуси,
базоцелуларни карцином,
атероми, дермоидни кисти,
липоми, Сенилни кератоми,
хемангиоми, хистиоцитоми,
папиломи, включително и локализирани
по половите органи (вулва, анус, пенис)
ГАЛЕРИЯ с малка част от нашата работа:

Можете да запазите своя час за консултация с лекар-специалист на 0887909099, гр.Стара Загора 


Дерматохирургия – оперативно отстраняване на кожни образувания

ОГРОМЕН БОНУС подарък за всеки пациент при дерматохирургично отсраняване с шев е БЕЗПЛАТНА обработка на белега (((ако изобщо има такъв))) със Со2 Фраксел Лазер!!!

Обикновено чрез дерматохиругия се премахват съмнителни за дисплазия кожни образувания ( пигментен невус с промяна на цвят,интензивен растеж, промяна на граници и др.) или доброкачествени образувания,при които се стремим за максимални естетични резултати.

Голяма част от кожните заболявания са свързани с изследеване от специалист- хистопатолог (изследване под микроскоп). Само суспектни лезии биват изпращани за изследване или нужда от биоспия за доказване на дадено дерматологично заболяване.

 

Дерматохистопатологията е красота под микроскоп! А това (по-горе) е препарат от verruca vulgaris ( познато на пациента като брадавица). Брадавиците биват различни видове – плоски, надигнати, с вегетации, множествени, единични…. Общото между тях е, че се причиняват от вируси, упорити са, загрозяващи, а доста често и болезнени (т.нар кокоши трън също е брадавица

⚠️ Няма нужда да търпите тези досадни образувания. В нашия център имаме изключително богат опит в премахването на такъв вид образувания – чрез криотерапия, чрез лазер или чрез електрокоагулация.
Най-подходящите сезони за премахване на всякакви кожни образувания, включително и през дерматохирургия са есен, зима и пролет.
Повече информация на лично съобщение на нашата фейсбук страница или инстаграм страница, или на 0887909099.


Случай 1: Представяме ви пациентка с 2 невуса в лицевата област. Основната причина за посещание при нас беше изцяло естетически дефект. Въпреки това една от пигментните лезии беше суспектна за дисплазия и беше изпратена на патохистолог.

* работихме с местна упойка

* беше работено по всички правила на септика и асептика, както и максимално прецизен шев с цел ЕСТЕТИЧЕН РЕЗУЛТАТ

* представяме ви резултати след 7 месеца

* припомняме ви, че работим дерматохирургия още от далечната 1998 г.

 


Случай 2:  КОНДИЛОМИ при двойка (мъж и жена) Образуванията са се появили първо при мъжа под формата на папилиферни, меки образувания ( показани на снимката), чиито растеж е прогресирал в течение на месеци.Не са създавали дискомофт, до момент , в който се разпространяват в областта на половия член ( ствол и глава). Неговата партньорка забелязва финни розови „пъпки“,които много кървят при бръснене.Те бяха локализирани около големите срамни устни. По нейна инциитива посещават нашия дерматологичен кабинет.
Образуванията бяха премахнати на 2 етапа – при първата процедура по отсраняването им успяхме да премахнем около 80% от всички кондиломи. След 1 месец направихме контролен преглед и процедура, при което всички папиломи и при мъжа, и при жената бяха отстранени.

 

Кондиломи (Condylomata acuminatа) – вирусни брадавици / генитални брадавици
Причинителят на кондиломите е човешкият папиломен ворус най-често тип 6 и 11, по-рядко типове 16,18,30-32,42,43-45,51-55,69. От тях 16,18,31,33,45,52 са високорискови типове / причинители на рак на шийката на матката.
Инфекцията се предава изключително по полов път. Използването на презерватив намалява риска от предаване, но не го елиминира напълно. Възможно е и предаване на вируса при близък контакт кожа-кожа.При жената кондиломите се локализират около малките и големи срамни устни, влагалището, но могат да засегнат и шийката на матката, пубиса, ингвинални гънки, анус. При мъжа – главата на пениса, препуциума, отвора на уретрата, канала на уретрата, тялото на члена, пубиса, скротума, ингвиналните гънки, ануса.
Кондиломите могат да засегнат и лигавицата на устата и ларинкса както при жените, така и при мъжете. (при орална любов)
Основно различаваме Condylomata plana – плоски кондиломи с по-малко вегетации и Condylomata gigantea – гигантски кондиломи, при тях е възможна и малигнена дегенерация..


Видеа на дерматохирургичната ни работа:

4 Коментари

 • от
  Венета Ковачева
  09:12 ч., 22.06.2021 г.

  Здравейте , имате ли клиника в София ?
  За премахване на подкожни мастни топчета ?
  С уважение,
  Ковачева

 • от
  Венета Ковачева
  09:12 ч., 22.06.2021 г.

  Здравейте , имате ли клиника в София ?
  За премахване на подкожни мастни топчета ?
  С уважение,
  Ковачева

 • от
  Juj
  09:57 ч., 22.04.2021 г.

  Премахнахте огромна бенка от гърба на моя съпруг преди две години. Има много лек белег, който бих казала не се забелязва. Много сме доволни от резултата и отношението ви.

 • от
  Венета Ковачева
  08:42 ч., 17.03.2021 г.

  Подкожни мастни топчета по тялото – премахване, консултация,

Коментирай