Процедурите за околоочната зона се делят на три големи категории : инжекционни и лазерни процедури ( които са обект на работа в нашия център) и оперативна хирургична намеса( обект на работа на очен или пластичен хирург).

1.Лазерна НЕоперативна блефаропластика за подмладяване на зоната около очите (дорен и долен клепач)

1.1 Принцип на работа :

Работи се със специален генератор на плазма, създаващ контролиран плазмен микроимпулс, благодарение на йонизацията на газовете от въздух на база разликата между потенциалите на кожата и на уреда.Разликата в напрежението генерира малка електрическа дъга, която причинява сублимация – /преминаване на веществото от твърдо, директно в газообразно състояние/ на повърхностния слой на кожата, който се изпарява, а фокусираната топлината предизвиква биостимулация на дермата. В резултат на това кожата се възстановява по-млада и стегната.
На мястото на работа се образуват много малки корички (крусти) – НЕ ТРЯБВА да ги премахвате и да ги „чоплите“ . Процесът има значително биоревитализиращо действие върху обработваната зона и околните тъкани. Резултатът е изцяло подмладена и лифтирана кожа!
По-надолу можете да гледате нашия авторски видеоклип, на който се вижда дори МИГНОВЕННОТО лифтиране и свиване на кожата

Преди процедурата се поставя интрадермална упойка, благодарение на която самата процедура е неболезнена.

Работи се с различни степени на сила, от което зависи и възстановителния период, и резултатите.
Колкото по-интензивно и мощно се работи, толкова възстановителния период е по-голям. При най-голяма степен на работа възстановителния период е 7/10 дена (образуване на корички, които не трябва да се махат, използват се специални кремове и продукти с висок SPF), а при по-леките режими – можете да започнете работа още след два дена с малко макиаж на лицето 🙂

Грижата за новата кожа след процедурата е изключително важна. Затова контролните прегледи след процедурата са силно препоръчителни, с цел съхраняване на получените резултати.

ОБРАТНА ВРЪЗКА от малка част от пациентите ни:

Освен за безоперативна блефаропластика, нашият Плазма уред е подходящ за премахване на
+МИЛИУМи
+Сенилни пигментации
+Келоиди ( но само при комбинирана дългомесечна терапия след дерматологичен преглед)

1.2 Отсраняване на КСАНТЕЛАЗМИ:

 

Защо е толкова ефективен ?
Ето една хистологична снимка: вижда се НОВИЯТ КОЛАГЕН- причината за видимото изчезване на бръчките и подмладяване на кожата! А всички процедури за подмладяване се стремят да стимулират именно образуването на нов колаген 🙂

 

 

2. Инжекционни процедури за околоочната зона:

ИЗМОРЕНИЯТ ПОГЛЕД – всички познаваме това явление, нали ?
Ежедневието ни е пълно със стрес, както психически,така и физически,всички гоним нови цели в кариерата, в личния живот, системно недоспиваме, храним се неправилно… И всичко това се отразява на ЗДРАВЕТО ни и на ВЪНШНИЯ ни вид. Едни от първите признаци са именно изморените ни очи и видимо влошаване състоянието на кожата ни. Линия на грижа са козметичните продукти, следвани и от апаратни или инжекционни процедури, каквито са мезотерията и поставянето на хиалуронов буустер.

2.1 Какво е Skin BOOSTER?

Скинбустерите са гама от продукти, които постепенно подмладяват кожата в областта на лицето, шията, ръцете и деколтето. Целта на скинбустерите е да подобри еластичността на кожата, да изглади текстурата като осигури по-интензивна хидратация.

Те заемат междинно положение между филърите и мезотерапията.
Скинбустерите са съставени от неживотинска стабилизирана хиалуронова киселина. Ниската концентрация на молекулата на хиалуроновата киселина клинично доказано свежда до минимум риска от странични и алергични реакции. Разликата с филърите е във вискозитета и концентрацията на хиалуронова киселина, буустерите имат много по-финна консистенция. Разликата с мезотерапията е в състава на веществата-мезотерапията съдържа комбинация от растителни екстракти, микс от витамини и минерали, хиалуронова киселина в ниска концентрация, аминокиселини, колагенни стимулатори, хормони, ензими/ друга разлика е мястото на поставяне – буустера се постава в дълбоките слоеве на дермата, докато мезотерапията е идея по-повърхностно.

Буустерът може да бъде поставен като мезотерапия на цялото лице ( с или без комбинация с коктейл от мезотерапия , за която можете да прочетете по-нататък) .  Може да бъде поставен в ИНФРАОРБИТАЛНАТА ЗОНА (хлътванията под очите) по специална схема, при което хлътванията ще бъдат коригирани, кожата хидратирана и освежена.

Pluryal® Booster е първият бустер с антиоксиданти, специално разработени, за да се намали появата на бръчки и за стягана на кожата за постигане на блестяща визия.

Дали тази процедура е подходяща за вас, или вече е необходимо да бъде комбинирана с други методи, е строго индивидуална консултация с Д-р Неделчева.

Цената на процедурата зависи от количеството на използвания продукт.
1 ампула хиалуронов буустер е на цена 300 лв.
*При първо поставяне обикновено е необходимо между 0.5 и 0.6 мл общо на двете очи. Останалата част от ампулата се запазва за следващо поставяне (второ) след 3 или 4 седмици.
*Процедурата НЕ Е болезнена.
*Процедурата се съчетава безпроблемно с поставяне на конци и мезотерапия в околоочната зона

СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА е възможно да има ОТОК, който варира от минимален до по-обемен.
Тъй като процедурата е инжекционна,винаги има риск от синини.

2.2 Какво е МЕЗОтерапия?

Естетичната мезотерапия е едно от най-добрите решения за вашата първоначална AntiAge грижа!
Методът представлява серия от процедури при които се инжектират различни “коктейли“ от медикаменти, витамини, минерали, аминокиселини и хиалуронова киселина.
На пазара съществува разнообразие от продукти, които се различават по своите качества и цена.
Д-р Неделчева, както винаги, работи с едни от най-добрите сертифицирани и доказали ефикасността си продукти. След индивидуална консултация с вас, тя ще прецени какви са проблемите ви, как трябва да се подходи към тях и какъв точно продукт(или комбинация от продукти) да използва, както и специфичната техника на поставяне спрямо вашата анатомия.

Трябва да се отбележи,че мезотерапията като метод се прилага НЕ само в естетичната дерматология, но и в клиничната ( за лечение на косопад, за лечение на акне, за премахване на целулит и още други). В естетиката, с което ще се занимаем сега,мезотерапията се прилага за хидратиране, стягане и лифтинг на кожата на лицето и тялото, третиране на бръчки, подмладяване кожата на лицето, шията, деколтето и гърба на ръцете, изсветляване на кожата и премахване на тъмни кръгове под очите.

Методът представлява серия от микроинжекции, чрез които в повърхностните – средно дълбоки или дълбоки части на кожата – се въвеждат различни коктейли от вещества с доказано и биологично активно въздействие. Активните вещества се инжектират директно в зоната на третирания проблем, което позволява да се прилагат по-високи концентрации от тях, като се избягва тяхното системно действие. Именно тук се корени и причината тази процедура да има толкова добър ефект ! Докато кремовете действат на повърхността, чрез мезотерапията ние се грижим и за дълбоките слоеве, а именно там започват и се развиват процесите на стареене.
Ако искате мезотерапия като първична подмладяваща грижа, то препоръчителните терапии са три, повторени през 2,3 седмици (курс), като този курс се повтаря след 1 година или по-рано.

Кажете „ЧАО“ на тъмните кръгове под очите с мезотерапията „Shine“-първата мезотерапия за изравняване на тена.
(мезотерапия срещу пигментации на цялото лице и срещу тъмни кръгове под очите)

Тази процедура позволява да се навлезе дълбоко в кожата и да се третират стари и упорити пигментни петна, както и такива, с които сме се сдобили вследствие на неправилното излагане на слънце.

В състава на мезотерапията влизат витамин С и аскорбинова киселина, които са известни като безопасни и ефективни изсветлители на кожата. Терапията съдържа също пируватна киселина, която има свойството да стимулира производството на колаген и фитинова киселина, която потиска кожната пигментация. Не на последно място тя включва екстракт от листа на бяла черница, с доказани изсветляващи и антиоксидиращи свойства.

Необходими са поне от 3 до 6 процедури, по една седмично. Дерматолозите препоръчват да се избягва излагането на слънце до 72 часа след процедурата, а след това – стриктна фотозащита.


Тук сме работили с коктейл от 1 ампула хиалуронов буустер и мезотерпия Шайн

В нашия кабинет работим с огромно разнообразие от мезотерапии, всяка от които се характеризира с определен състав,комбинация на веществата и определен ефект. В богатия си опит, Д-р Неделчева е разработила схеми на съчетаване на продуктите спрямо индивидуалните особености на пациента- за постигане на максимален резултат.
Любими продукти на докторката са P l u r ya l ® M e s o , Mesoline Shine, Mesoline Tight, Antiox , Hyaloronic Booster.

Pluryal цели да забави и коригира трансформациите на кожата с напредване на годините чрез механично и химично стимулиране на фибробластите. Получава се цялостно подобряване състоянието на кожата. Инжекционната терапия включва подсилена неомрежена хиалуронова киселина с комплекс от наситени и ненаситени аминокиселини с холин (възраст 40-50) или без холин (възраст 30-40).
Линията включва 2 продукта с 3 действия в борбата с остаряването –
⇒ ревитализиране,
⇒ подмладяване на кожата
⇒ биостимулация:

P l u r ya l ® M e s o 1 за хора до 40 години с ефект Revitalizing – ревитализиране за млада кожа и пациенти преди менопауза.P l u r ya l ® M e s o 2 за хора над 40 години с ефект Tightening – стягане.

Какво е най-подходящо за вас е професионална индивидуална консултация от Д-р Неделчева.

Както споменахме мезотерапията се използва не само в естетичната дерматология, но и като метод на лечение.
Лечение на косопад, Лечение на акне,Лечение на целулит .

 

1 Коментар

  • от
    Анонимен
    21:50 ч., 18.12.2020 г.

    Здравейте!В Германия съм в момента и поради пандемията не мога да пътувам.Надявам се лятото да Ви посетя за мезопорация на лицето имам и тъмни кръгове под очите.

Коментирай