Процедурите за околоочната зона се делят на три големи категории : инжекционни и лазерни процедури ( които са обект на работа в нашия център) и оперативна хирургична намеса( обект на работа на очен или пластичен хирург).

1.Лазерна НЕоперативна блефаропластика за подмладяване на зоната около очите (дорен и долен клепач)

1.1 Принцип на работа :

Работи се с фракционен СО2 лазер,който АБЛАТИРА и ВАПОРИЗИРА тъканта. Фокусираната топлината предизвиква биостимулация на дермата. В резултат на това кожата се възстановява по-млада и стегната. За финната зона до мигления ръб съчетаваме с плазма лазер (тоест комбинация)
На мястото на работа се образуват много малки корички (крусти) – НЕ ТРЯБВА да ги премахвате и да ги „чоплите“ . Процесът има значително биоревитализиращо действие върху обработваната зона и околните тъкани. Резултатът е изцяло подмладена и лифтирана кожа!
По-надолу можете да гледате нашия авторски видеоклип, на който се вижда дори МИГНОВЕННОТО лифтиране и свиване на кожата

Преди процедурата се поставя интрадермална упойка, благодарение на която самата процедура е неболезнена.

Работи се с различни степени на сила, от което зависи и възстановителния период, и резултатите.
Колкото по-интензивно и мощно се работи, толкова възстановителния период е по-голям. При най-голяма степен на работа възстановителния период е 7/10 дена (образуване на корички, които не трябва да се махат, използват се специални кремове и продукти с висок SPF), а при по-леките режими – можете да започнете работа още след два дена с малко макиаж на лицето 🙂

Грижата за новата кожа след процедурата е изключително важна. Затова контролните прегледи след процедурата са силно препоръчителни, с цел съхраняване на получените резултати.

ОБРАТНА ВРЪЗКА от малка част от пациентите ни:

Освен за безоперативна блефаропластика, нашият Плазма уред е подходящ за премахване на
+МИЛИУМи
+Сенилни пигментации
+Келоиди ( но само при комбинирана дългомесечна терапия след дерматологичен преглед)

1.2 Отсраняване на КСАНТЕЛАЗМИ:

 

Защо е толкова ефективен ?
Ето една хистологична снимка: вижда се НОВИЯТ КОЛАГЕН- причината за видимото изчезване на бръчките и подмладяване на кожата! А всички процедури за подмладяване се стремят да стимулират именно образуването на нов колаген 🙂

 

 

2. Инжекционни процедури за околоочната зона:

ИЗМОРЕНИЯТ ПОГЛЕД – всички познаваме това явление, нали ?
Ежедневието ни е пълно със стрес, както психически,така и физически,всички гоним нови цели в кариерата, в личния живот, системно недоспиваме, храним се неправилно… И всичко това се отразява на ЗДРАВЕТО ни и на ВЪНШНИЯ ни вид. Едни от първите признаци са именно изморените ни очи и видимо влошаване състоянието на кожата ни. Линия на грижа са козметичните продукти, следвани и от апаратни или инжекционни процедури, каквито са мезотерията и поставяне на филър.

2.1 Поставяне на специален хиалуронов филър под очите през канюла или игла

Филърите с хиалуронова киселина са най-добрият метод за корекция на хлътване под очите, на запълване на долината на сълзите и на корекция на торбички под очите. В околоочната зона се слагат специално разработени за това филъри с естествената за организма хиалуронова киселина, които да не създават свръхобем. Изключително е важно познаването на анатомията (нашите лекари Д-р Анриета Неделчева и Д-р Милена Неделчева са завършили специален курс по кадаври). Поставени правилно от специалист те придават изключително свеж и млад вид на тази област, както и на цялото лице. В много случаи трябва да се комбинира и с работа върху зоната на скулите ( с друг вид филър с по-висока плътност). Филърите се поставят чрез убождане, след преварително обезболяване на зоната с анестетичен крем. Трайността зависи от продукта, който се използва и е средно 6-9-12мес.
НАЙ-ВАЖНОТО правило е ДА НЕ СЕ ПРЕКАЛЯВА с обема, който се инжектира заради риск от миграция на продукта след време.

 

 

 

 

2.2 Какво е МЕЗОтерапия?

Естетичната мезотерапия е едно от най-добрите решения за вашата първоначална AntiAge грижа!
Методът представлява серия от процедури при които се инжектират различни “коктейли“ от медикаменти, витамини, минерали, аминокиселини и хиалуронова киселина.
На пазара съществува разнообразие от продукти, които се различават по своите качества и цена.
Д-р Неделчева, както винаги, работи с едни от най-добрите сертифицирани и доказали ефикасността си продукти. След индивидуална консултация с вас, тя ще прецени какви са проблемите ви, как трябва да се подходи към тях и какъв точно продукт(или комбинация от продукти) да използва, както и специфичната техника на поставяне спрямо вашата анатомия.

»Трябва да се отбележи,че мезотерапията като метод се прилага НЕ само в естетичната дерматология, но и в клиничната ( за лечение на косопад, за лечение на акне, за премахване на целулит и още други). В естетиката, с което ще се занимаем сега,мезотерапията се прилага за хидратиране, стягане и лифтинг на кожата на лицето и тялото, третиране на бръчки, подмладяване кожата на лицето, шията, деколтето и гърба на ръцете, изсветляване на кожата и премахване на тъмни кръгове под очите.

Методът представлява серия от микроинжекции, чрез които в повърхностните – средно дълбоки или дълбоки части на кожата – се въвеждат различни коктейли от вещества с доказано и биологично активно въздействие. Активните вещества се инжектират директно в зоната на третирания проблем, което позволява да се прилагат по-високи концентрации от тях, като се избягва тяхното системно действие. Именно тук се корени и причината тази процедура да има толкова добър ефект ! Докато кремовете действат на повърхността, чрез мезотерапията ние се грижим и за дълбоките слоеве, а именно там започват и се развиват процесите на стареене.
Ако искате мезотерапия като първична подмладяваща грижа, то препоръчителните терапии са три, повторени през 2,3 седмици (курс), като този курс се повтаря след 1 година или по-рано.

Необходими са поне от 3 до 6 процедури, по една седмично. Дерматолозите препоръчват да се избягва излагането на слънце до 72 часа след процедурата, а след това – стриктна фотозащита.
Най-новият продукт на пазара са ПОЛИНУКЛЕОТДИТЕ. Основното им действие се състои в това,че стимулират колагена, освежават кожата и отбягват оточността, характерна за буустерите.


Тук сме работили с коктейл от 1 ампула хиалуронов буустер и мезотерпия Шайн