Видове конци

Съществуват различни видове конци
Общото между тях е, че наистина имат визия на конец (нишка). Обаче разликите между тях са огромни: 

структура и състав

действие и ефект 

трайност

начин на поставяне


Всеки дерматолог, който се занимава с поставянето на конци, трябва да умее поставянето както на „най-лесните“ -гладките мезоконци, така и сложните зъбчати конци  и „висшия пилотаж“ на конусните Silhouette Soft  конци .

Какво е подходящо за вас е  въпрос на лична консултация с Д-р Неделчева. !!!!
Само личната консултация с нея ( което включва анализ на кожата ви-типа кожа, дебелината, степента на стареене и гравитационната птоза) може да ви даде ориентир какво е подходящо за вас.
Ще започнем с любимите конци на Д-р Неделчева : 
1. Silhouette Soft™ 

Създадени на основата на полимлечна киселина те постепенно се разграждат в организма за период от 12 до 36 месеца, създавайки укрепваща структура под кожата.
Резултатът е незабавено и дискретно повдигане, благодарение на „обрамчването“ на тъканта с помощта на конеца. В същото време стартира е регенеративен ефект с постепенното и естествено разграждане на продукта, която е съставен от полимлечна киселина (PLA) – биосъвместима, биоусвояема и стимулираща производството на колаген.*
Този вид конци спадат към т.нар. ФЕЙСЛИФТИНГ конци.
Лифтинг ефекта – повдигането е незабавно и е в резутат на компресирането и повдигането на тъканите в момента на поставянето на конците посредством тракции.
След въвеждането на конците, докторът прилага лек натиск върху третираната област. По този начин оформя повърхността на кожата и я прави видимо по-гладка.
Регенеративният ефект се постига постепенно и естествено: Полимлечната киселина (PLA), основният компонент на Silhouette Soft е естествен полимер, известен в медицината в продължение на много години (хирургически конци, ортопедични щифтове, винтове и нокти за костни фрактури са изработени от (PLA). Това е така, защото този продукт е особено биосъвместим с човешкото тяло, както и напълно биоразградим. Когато стимулира производството на колаген. Това действие, което продължава в течение на времето, помага да се увеличи обемът на увисналите области и способства за естетичното възстановяване на формата на лицето (или друга част на тялото) постепенно и напълно естествено.

Този вид конци се различават по броя на конусите си 8-12-16 – конуса, от което се определя и различната им цена. При комбинация на няколко конеца, цената също става по-ниска.

2. Aptos 

Този вид конци тепърва навлизват на българския пазар.
Д-р Неделчева е една от първите, които преминаха успешно и двата курса на обучение с този вид конци.
Toва са универсални конци за лифтинг и естетични неоперативни корекции, създадени от изобретателя на метода д-р Суламанидзе. Конците са надеждни, безопасни, с моментaлни антиейдж резултати. Този вид конци също спадат към фейслифтинг конците , но са съставени от PCL+LLA, както и имат по-различна структура ( различно поставяне на зъбите при зъбчатите конци). Помагат в практически всяка възраст да се подобри и намали процеса на отпускане на кожата – не само на лицето, но и по цялото тяло :
-Дупе
-Гърди
-Крака (вътрешна и външна зона)
-Правят се  комбинации от различни по дължина, структура и дебелина конци, с различни игли или канюли за въвеждане.
!!! Задължително от опитен, сертифициран и обучен дерматолог или хирург !!!

3. Зъбчати конци HappyLift™

Зъбчатите мезоконци представляват нишка, по която има разположени зъбчета, шипчета или конуси. След въвеждането в кожата, тези зъбчета се отварят и се фиксират в тъканите.В някои случаи зъбчетата(шипчета) са разположени по стъблото на конеца:
Биват ЛИНЕЙНИ , тип РИБЕНА КОСТ , тип БОДЛИ на РОЗА .Дебелината на зъбчатите конци също е различна.

Зъбчатите мезоконци представляват нишка по която има разположени зъбчета(шипчета), които след въвеждане в кожата се отварят и фиксират в тъканите. Свободният край на конеца е над кожата и лекарят може допълнително да го натегне, с което се засилва лифтинговия им ефект. Предназначени са за корекция на птоза в средните и долни части на лицето, шията, брадата и много зони по тялото. В зависимост от разположението на зъбчетата, гъстотата и дебелината им са и степените на фиксация в тъканите и лифтинговия им ефект.

Химичният им състав е от същият биоразградим материал и имат различни наименования в зависимост от производителя. Те лежат в по-дълбоките слоеве на кожата и затова възстановителният процес е по-дълъг.

3D мезоконците са зъбчати и с най-изразен лифтингов ефект. По тях са разположени зъбчета/шипчета/, които се вият, като бодлите на розата и обикалят стъблото във всички посоки. Това гарантира много здраво фиксиране в тъканите. За лицето са достатъчни от 4 до 6 мезоконеца.

Комбинирането на различните мезоконци, дава възможност за лифтиране,корегиране и подмладяване на кожата за продължителен период от време. Позволява ни да запазим индивидуалността на всяко лице. Професионалното и умело комбиниране на различните мезоконци дава чудесни естетични резултати.

4. ГЛАДКИ мезоконци

Гладкият конец е изключително фин конец от полидиоксанон(Lead FINE LIFT) e поставен в канала на лазерно наточени еластични и атравматични игли, посредством които LFL се въвежда в кожата. Конеца е закрепен така, че след изваждането на иглата остава в кожатa, без да се вижда или напипва. Полидиксаноновите конци години наред се използват в сърдечно-съдовата и очна хирургия, тъй като те за 180 дни напълно се разграждат до безвредните СО 2 и вода. След диагностика мезоконците се въвеждат в кожата като с тях се изгражда армировачна мрежа, която след 2-3 месеца се замества от новопроизведен колаген – биоармировка. Ефекта от процедурата е видим веднага – лифтинг, прибиране и оформяне на контури. Няколко дни след това има лек дискомфот и чувствителност в третираните зони. Чести са и хематомите. В последващите 2-3 месеца позитивните ефекти стават все по-изразени – биоармиране, лифтинг, изчезване на мрежата от малки бръчки и освежавани на тена. Ефекта трае 2 години.

Мезолифтингът с конци се прилага при начална, лека и средно изразена птоза на кожата. Мезоконците играят ролята на чуждо тяло в кожата и отключват мощно възстановителни процеси изразяващи се с усилване на кръвообращението, фибробластна стимулация и производство на колаген, изграждане на нова съдова мрежа.

Броя на поставените мезоконци се определя от лекаря извършващ процедурата, зоната и степента на птоза на кожата.

Процедурата не изисква обезболяване. Има лека болка при пробиването на кожата, а мезоконеца е невидим под кожата. Конците играят роля на чуждо тяло и стимулират възстановителните реакции, изразяващи се с производството на нов колаген, еластин и кръвоносни съдове.

Процедурата е бърза. Продължава около час. Възможно е да станат хематоми.

5. СПИРАЛНИ МЕЗОКОНЦИ

Спиралните мезоконци запазват формата си и въведени в кожата я придърпват към точката на убождане. Предназначени са корекция на отпусната кожа в областта на скулите, бузите, двойната брадичка, шията, повдигане на веждите, корекция на контура на лицето и тялото. Те са изградени от безвреден биоразтворим полидиксанон, но фабрично имат спираловидна форма. Имат по изразен лифтингов ефект от гладките(линейни) мезоконци.

Мили пациенти, най-обобщено, това са основните видове конци.

Независимо от формата на мезоконеца предимствата на ТРЕДЛИФТИНГА са:
атравматична техника, безболезненост, не се налага анестезия, бърз възсановителен период, бърза процедура, отнемаща малко време, незабавен и дълготраен ефект от 2 години. Моделират се контура на лицето и тялото,стимулира се производството на колаген,повишава се микроциркулацията на кръвта, подобрява се мускулния тонус, редуцира се мастната тъкан, стимулират се въстановителните процеси, кожата се стяга и подмладява, биосъвместимост, пълна резорбция на конците, минимален риск от алергични реакции.

Тредлифтинга се съчетава и допълва от други естетични процедури-мезотерапия, радиочестотоен лифтинг, плазмолифтинг, пилинги, филари, ботокс и др.
При съчетаване на процедури се прави пакетна цена !

Всички видове конци за подходящи за работа върху зоните :
-средните и долни части на лицето, шията, подбрадието.
-Корекция формата на лицето (скули)
-Повдигане на подбрадието и шията.
-Повдигане на гърдите.
-Повдигане на седалището.
-Корекция на мастните натрупвания над коленете.
-Лифтинг на горната част на ръцете.
Разликата се основава основно на бюджетът, който може да си позволи пациента.

7 Коментари

 • от
  Casimira
  10:01 ч., 10.09.2023 г.

  Dear colleagues,
  We at the Lactology Foundation understand that perpetual learning and maintaining up-to-date knowledge
  is critical to your professional success. Therefore,
  we are pleased to present our special offer – 25% discount on medical literature!

  Visit our website and use code: NUTRIPHARMA at checkout to take advantage of a
  25% discount. The offer is valid until December 31, 2023.

  Remember that knowledge is the key to a successful
  healthcare career. Invest in it today and continue to
  thrive in your profession.
  shop.toxylact.com

  Review my page :: dentist

 • от
  oeqCZZJl
  00:45 ч., 16.07.2023 г.

  Food Nutr Sci 2014; 5 2097 103 viagra dosage for 60 year old Psychiatric treatment considerations with direct acting antivirals in hepatitis C

 • от
  Chang
  22:37 ч., 09.03.2023 г.

  I like what you guys tend to be up too. This sort of clever work and reporting!
  Keep up the fantastic works guys I’ve incorporated you guys to our blogroll.

 • от
  rozasoph
  02:58 ч., 21.05.2022 г.

  Now you too can make videos load faster or slower than others The crew over at Harry Roberts has developed a simple extension that can make it so that any website loads its own video with a faster or slower playback rate. It’s called Guest Speed Control and it does away with all that nasty adobe Flash baggage associated with the format.
  As described by the site’s developer, the extension helps websites pass the Acid 3 test (the legal-friendly web page consistency standard) and allows you to check https://www.afrogoatinc.com/upload/files/2022/05/X6178qcNzbh4WFaDlot5_19_b603c70c48939402146b5a0766b6c06f_file.pdf 05e1106874 rozasoph

 • от
  lindfryt
  19:08 ч., 20.05.2022 г.

  Q:

  Gem to manage rolling updates of existing gems?

  Possible Duplicate:
  Best practices gem for Rails app that needs to be updated often

  Ok, I have a Rails app that is fairly complex, and has a large userbase. Some parts of the app require „regular“ updates and some parts require rolling updates. I am trying to choose the right gem to update parts of the app…
  Currently I am using a gem called locksmith. In this gem, you write large chunks of code to require a particular version of a gem, running those chunks of code updates https://kirov.esplus.ru/bitrix/rk.php?goto=https://netbacktina.weebly.com

  6add127376 lindfryt

 • от
  wrecar
  18:48 ч., 20.05.2022 г.

  Source files are SVN-controlled and documentation versions are published continuously as far as to version -1.3.0.17.

  A latest Revison of the clipplus Sourcecode is here.

  Installation and configuration
  –––––––

  A copy of the module (version from January 2^nd^, 2002) can be downloaded from the Neuron Sourceforge-project homepage and installed into
  a directory of choice. The Clips expert system shell library (version 8. https://tiocydecu.weebly.com

  6add127376 wrecar

 • от
  fausezek
  16:16 ч., 20.05.2022 г.

  To summarize, RTF To JPG Converter Software does not deserve its high price. Neither it could not convert files faster and it does not have important features.

  8, 5

  Pros

  Conversion speed

  Batch mode

  File conversion quality

  Cons

  Paid version

  Stability issues

  Unresponsive interface

  Summary

  RTF To JPG Converter Software is a straightforward piece of software that converts RTF files to https://tour.catalinacruz.com/pornstar-gallery/puma-swede-face-sitting-on-cassie-young-lesbian-fun/?link=https://goyperconskleh.weebly.com

  6add127376 fausezek

Коментирай