Косопад/ Алопеция – каква е разликата ?

Всъщност алопецията е вид косопад- т.нар гнездовиден косопад ( обикновено зони колкото монета и с по-големи размери на определени место по капилициума -главата)
Каква е основата за възникване на косопад е въпрос на дерматологична консултация!

Правилната диагностика от лекар с опит води и до успешно лечение.
Стресът ,въпреки че е водещ фактор за възникване на косопад,НЕ винаги е единствена причина.
Безспорно една от най-ефективните процедури, която повлиява косопада, е МЕЗОТЕРАПИЯТА .
(можете да прочетете по-надолу)

Косопадът се дели на няколко вида, като най-разпространен от тях е дифузният – разреждане на косата по целия скалп дори в областта на брадата. Характерното е, че при жените този вид косопад обикновено се проявява в по-лека форма и дамите никога не оплешивяват напълно. Но при мъжете може да се стигне до пълната липса на коса.
Най-честата причина за дифузния косопад е стресът. Този вид косопад засяга и мъже, и жени. Фактор при нежния пол е хормоналният дисбаланс по време на менопаузата и климакса, а също и някои заболявания на детеродните органи – яйчникови тумори и др. Базедовата болест също довежда до оредяване. То е сериозен сигнал, че нещо може да не е наред с щитовидната жлеза. Тази болест зачестява, и се изявява най-вече при жените. Базедовата болест се намесва все по-често като причина за косопада при жените.
Една локална инфекция в устата , възпаление на венците също може да докара косопад.
Особено важно значение има и състоянието на храносмилателната система .Една болна жлъчка, която води и до повишена киселинност,се отразява на косата, тя започва да пада, става суха и чуплива.

В практика си Д-р Неделчева често се сблъсква с млади момичета, които в стремежа си да са слаби, прилагат небалансирани диети с липса на достатъчно протеини , микроелементи, витамини и минерали, което неизменно води до страдание не само на космените фоликули, но и на функционирането на целия организъм.
СПАЗВАЙТЕ балансирана диета ! Намалено количество, но с гарантирано качество!
Като не бива да се стига и до другата крайност- прекален внос на витамини. Например, витамините А и Е в големи дози, когато се прекали с тях, водят до натрупване в космените фоликули и от това косопадът се засилва

Други причини за косопад могат да са състоянията на Бременността, острите психози, лекарства за хипертония ( бета блокери най-вече), прием на кортекостероиди….

КОГА трябва да се осъмните,че имате косопад– наличието на празни обезкосмени места по главата ви е достатъчно очевидно, но ако сутрин човек намери косми върху възглавницата, което означава, че те сами са паднали и има някаква причина. Това трябва да бъде тревожен сигнал да се потърси лекар. Защото косопадът никога не идва сам, той е резултат на вътрешна причина и симптом на друго заболяване.

Съшествуват различни видове косопад:
1.Мъжкото оплешивяване ( андрогенна алопеция), която най-често се дължи на наследствени фактори. Оплешивяването започва от двете страни на скалпа при челото, където се появяват и първите бели косми. И тъй като причината за алопецията е предимно генетична и е свързана с повишаване на хормона тестостерон, лечението на оплешивяването почти няма резултат.

2.Гнездовидното окапване (алопециа ареата) Проблемът засяга и двата пола, а често този косопад се открива по-късно. Обикновено откриватели са фризьорите при подстригване, къдрене или боядисване на косата. Тогава на главата се забелязват един или няколко гладки участъци с формата на монети, където няма коса.Има още един вид гнездовидна алопеция, когато опадат веждите и миглите,както и трети вид ,при който “оплешивява” цялото тяло. Лечение за това още не е открито, а също и причините. Има доста хора в България, които имат тотална алопеция, но иначе са здрави и работоспособни.

3. Косопад, в следствие на дерматологично или системно заболяване


→МЕЗОТЕРАПИЯ← 

Мезотерапията е съвременен терапевтичен метод, който се използва в естетичната медицина за подобряване вида и функцията на кожата и косата. Чрез тази техника в повърхностните или по-дълбоки слоеве на кожата се въвеждат лекарствени и козметични вещества, с което се постига въздействие върху различните клетъчни структури. Това води до подобряване функциите на кожата на скалпа, подобряване на микроциркулацията й и като резултат сгъстяване на космите в третираната област.
Предимството отново е,че веществата се инжектират директно в зоната на третирания проблем(където са космените фоликули), което позволява да се прилагат по-високи концентрации, като се избягва тяхното системно действие.

-Край на косопада
-Мощно стимулиране на растежа на нови косъмчета
-Укрепване на косъма в неговата луковица и усилване на клетъчната активност
-Силно подхранване на скалпа и подобряване на кръвоснабдяването
-Стимулиране на колагеносинтеза, борба със свободните радикали.

Това е инжекционна строго МЕДИЦИНСКА процедура, с която директно в кожата се въвеждат коктейли от витамини, олигоелементи, растежни фактори, медикаменти и др. субстанции.
Каква комбинация е подходяща за вас е строго индивидуална консултация. В нашия център Д-р Неделчева работи с най-добрите и доказали качеството си марки коктейли за мезотерапия.

Минималният брой процедури за ефект е 4.
За максимално добри резултати е препоръчително курс от 6 до 8 процедури.
Това е основна ориентировъчна информация, тъй като това е медицинска процедура и първо трябва да се направи лична консултация с Д-р Неделчева.

Цената на единична процедура е 150 лв.
При пакет от 4 процедури цената пада на 100 лв
Минимален пакет от 4 процедури за 400 лв, вместо 600 лв

Това е процедура,подходяща и за мъже, и за жени.Методът се прилага при мъжки тип опадане на коса и дефлувиум при жени, предизвикан от ендогенни и екзогенни фактори – стрес,бременност, онкозаболявания и др.

Обикновено процедурите се правят всяка седмица /5-6 серийно/-тоест по 1 процедура на 7 дена, а след това поддържащо веднъж месечно или на 2 месеца – въпрос на индивидуален план

Първите видими резултати се наблюдават още до 2,3 месеца след курса на процедурите – косопада намалява още по време на процедурите, а новата коса с изключително подобрено качество се вижда до месеци.

Основното предимство на мезотерапията е, че с няколко процедури може да предотврати трансплантирането на коса.

Лечението на косопад е сложно и комплексно. Мезотерапия или плазмотерапия + прием на подходящи орални средства е един от основните планове на борба срещу косопада. Естествено, че има огромно разнообразие от причини, които да доведат до косопад. Различните дерматологични заболявания се лекуват чрез различни видове медикаменти и Мезотерапията не е универсално средство. Затова консултацията с опитен дерматолог е толкова важна

Наши реални резултати : ( 8 месеца след интезивно проведена терапия чрез мезотерапия и локални терапевтични средства)
ВИЖДАТ СЕ НОВИТЕ ЧЕРНИ КОСЪМЧЕТА :

 

7 Коментари

 • от
  Петко
  21:05 ч., 28.01.2022 г.

  Факт е, че спира косопада, но си изисква постоянство във времето, особено при андрогенна алопеция

 • от
  Топтото
  12:44 ч., 10.09.2021 г.

  А за плешиви мъже?

 • от
  Marshall
  01:35 ч., 27.08.2021 г.

  Hey! I know this is somewhat off topic but I was wondering
  if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one?
  Thanks a lot!

 • от
  Кика
  13:32 ч., 23.04.2021 г.

  При мен имаше голям резултат от мезотерапията на скалп. След няколко месеца видях косата си в корените много по-плътна и здрава!

  • от
   Dr. Nedelcheva
   23:04 ч., 06.09.2021 г.

   <3

  • от
   Hurys
   23:31 ч., 06.09.2021 г.

   I pri Men ++++ mislq da q povtorq za oshte po-hubava kosa

 • от
  Анонимен
  16:54 ч., 23.01.2021 г.

  Здр можели тел контакт

Коментирай